- hirdetés -

A napokban közzétették a kyokushin karate 2022-es világranglistáit, melyen a középsúlyúak közt az első huszonötben két magyar versenyzőt találunk. Egyikük az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör (OKKSZK) kiválósága, sensei Zsiga Zsolt.

A most megjelent WKU világranglista mindegyik kyokushin világszervezetre kiterjedően értékeli a harcosokat a tavalyi év verseny eredményei alapján. Az első harmincba a középsúlyúak közül tizenkét japán, öt lengyel, három georgiai (grúz), két-két magyar és iráni, egy-egy francia, örmény, bolgár, svéd, spanyol karatéka verekedte be magát. A világ sok kiváló harcosa közül az elsők közé bekerülni komoly rangot jelent.

A középsúlyúak mezőnyében a 11. helyre rangsorolták az Y Akadémia versenyzőjét, Moczó Milánt, 23. pozícióba pedig az OKKSZK harcosát, sensei Zsiga Zsoltot. Az Y Akadémia és az OKKSZK – a két szakmai műhely, ahonnan a két ranglista helyezett magyar kikerült – hosszú évek óta együttműködésben dolgozik és shihan Zsiga Zsolt, az OKKSZK vezetőjének elmondása szerint ezt a gyümölcsöző szakmai együttműködést a jövőben is folytatni szeretnék.

Sensei Zsiga Zsolt a tőle megszokott szerénységgel kommentálta világranglista helyezését:

– Őszintén szólva nem számítottam rá, hogy bekerülök a közzétett legjobb harminc közé, mivel tavaly viszonylag keveset versenyeztem. Ezen a listán ott lenni hatalmas megtiszteltetés és persze nagy öröm és büszkeség is a számomra. Szeretettel gratulálok a tizenegyedik pozícióhoz Mocó Milán barátomnak. Sokat edzünk együtt, így tudom, hogy kiváló harcos és megérdemli az előkelő helyezést – kommentálta sensei Zsiga Zsolt.

Az idei verseny tervekkel kapcsolatos kérdésünkre a sensei elmondta, hogy idén az első számú cél az államvizsga. Ennek érdekében az első félévben csak szinten tartó edzésmunkát végez, az első félévben nem indul versenyen, a folytatást pedig majd az államvizsga után tervezik meg edző-édesapjával közösen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.