- hirdetés -

Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub (OSBK) eredményeiről sokszor adtunk hírt az elmúlt esztendő folyamán. Szél Attila klubelnök foglalta össze az egyesület évét.

Az elmúlt évek történéseinek ismeretében elmondhatjuk, hogy a Spartacus rendkívül jó évet tudhat maga mögött. Szépen kovácsolódik össze a társaság és az eredmények is jönnek. A birkózó szövetségen belül meg vannak határozva azok a mérőszámok – sportolók, versenyzők száma, korosztályos és felnőtt versenyeken elért eredmények, stb. – melyek segítségével összehasonlítják a klubokat és felállítják az éves rangsort.

Fejlődik a klub

– Büszkén mondhatom, hogy a klubok versenyében az OSBK tavaly a tizenötödik helyet szerezte meg. Benne vagyunk az ország legjobb tizenöt csapatában. Ez az első 15 adja a különböző válogatottakat és ezeket a klubokat támogatja a kiemeltebben a szövetség. Ez így első hallásra nem tűnik nagy dolognak, de ha hozzávesszük, hogy szinte csak a budapesti és az aglomerációhoz tartozó, nagyobb költségvetésű klubok előznek meg, akkor már árnyaltabb a kép – mondja el bevezetésképp az elnök.

A jelenlegi Spartacus csapat (Fotó: OSBK)

Az orosházi birkózás szétválásakor (2017) a Spartacusban 18 aktív versenyző maradt. Ez a szám mostanra 52-re növekedett. E mellett az iskolai, óvodai csoportokkal és a nem versenyző sportolókkal kiegészülve bőven a 100 felett jár a létszám. Három edzőjük (Zsura János vezetőedző, Páli Sándor, Szénási Viktor) közül Páli Sándor a junior női válogatott mellet is dolgozik.

Eredmények (egy része)

– Tavaly a gyermek kategóriától egészen a veteránig minden korosztályban versenyeztünk. Legkiemelkedőbb eredményeket, a Diákolimpiai és magyar bajnoki elsőségek mellett juniorjaink, Rácz Richárd és Szél Anna érte el. Ricsi jó ideje a felnőtt válogatott „B” keretében edz, reményeink szerint akár már az idén be is mutatkozhat felnőtt nemzetközi versenyen. Első éves juniorként Szél Anna Európa-bajnoki döntőt birkózott. Ő a felnőtt, női „A” keret tagja. Ki kell emelnem az egyesület NB I-es felnőtt csapatát is. A feljutáskor meghatározott célt – a bennmaradást – magasan teljesítette. Bronzért birkóztak és az előkelő negyedik helyen végeztek. A csapat gerincét az egykori serdülő magyar bajnok gárda adta. Az ő idei évük húzósabb lesz, hisz az extra ligából érkező Fradi mellett ott lesz az ellenfelek közt a nagynevű Csepel és a Dorog csapata is – sorolja az eredményeket Szél Attila.

Terem

Minden egyesület életében fontos pont a terem. E tekintetben is előrelépésről számolhatnak be. Az orosházi birkózás fennállásának 100. évfordulójára egy új csarnok épül. Jelenleg a tervezés fázisában tartanak, melyet a közbeszerzési eljárások követnek. Tervek szerint márciusban, az Eötvös iskola területén megtörténik az első kapavágás és még az idén felépül az új birkózó csarnok.

– Ezúton is szeretném megköszönni Orosháza város és minden segítőnk támogatását. Köszönöm az egyesület nevében a sportolók, az edzők munkáját és a szülők önzetlen segítségét. Úgy gondolom, hogy talpra álltunk, jó úton járunk, és a 2020-as esztendőben még előrébb jutunk ezen az úton – zárja az értékelést az elnök.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.