- hirdetés -

Ünnepi díszek és családi fotók készültek, de volt lufihajtogatás és vetélkedő is. Csak néhány a sokféle tevékenységből, amelyekkel a Nagycsaládos Egyesület készült a hagyományos karácsonyváró rendezvényére. A szervezet ezúttal december 22-én várta a tagjait és az érdeklődőket az evangélikus iskolába.

A téli szünet ellenére is nagy volt a nyüzsgés a Székács iskolában vasárnap, de most nem csak gyerekek népesítették be az aulát és a tornatermet. Szüleik is elkísérték őket, hogy együtt töltsenek néhány órát, közösen alkotva, szórakozva, lélekben is készülve az ünnepre.

Mint Benedek Szilvia, az egyesület elnöke elmondta, kicsit később sikerült megszervezni az idei karácsonyvárót az adományok érkezése miatt, de ez nem, hogy elvett volna, inkább hozzáadott a rendezvényhez.
– Alapból is 300 kisgyereket vártunk, akik a Mikulástól majd megkapják a csomagjaikat, mellettük pedig a 200 tagcsaládunk és érkezik a karácsonyi csomagokért – foglalta össze számokban, hogy minimum ötszáz vendégre készültek igen változatos programokkal. – Ahogyan eddig, most is lehet kézműveskedni, alkalomhoz illően ünnepi díszeket készíthetnek a gyerekek szüleikkel közösen, és a Léghajó Meseszínház is itt van. Az újdonságok között említeném a fotófalat, ahol profi fotós készít képeket a családokról, lehet még gyertyát mártani, kürtőskalácsot sütni, a falon pedig négy óriás kifestő várja, hogy a kiszínezzék – sorolta a lehetőségeket Benedek Szilvia egy olyan teremben, amely dugig volt a gazdára váró Mikulás- és karácsonyi csomagokkal.

Annak köszönhetően, hogy adományból és adományozóból idén sem volt hiány.
– Volt a Nagycsaládosok Országos Egyesületének egy, CBA üzletekkel közös akciója, és bár Orosházán nincsen, mi jelentkeztünk az egyik szegedi boltba gyűjteni, ahol három napon keresztül tíz önkéntesünk tevékenykedett. A tagcsaládjainknak szánt csomag nagy része ebből van, illetve az országos egyesülettől is kaptunk bele adományt, és volt még élelmiszerbankos konzervünk, amit szintén beletettünk – árulta el, hogyan álltak össze a tartós élelmiszert, azaz lisztet, tésztát, cukrot, olajat, valamint csokoládét, szaloncukrot, C-vitamint, konzerveket tartalmazó csomagok.

A családok kivétel nélkül örömmel fogadták az ajándékot, és a rendezvényt is. Zsuzsa Attiláné Csorvásról érkezett a családjával, évek óta tagjai az orosházi egyesületnek. Nevelőszülőként a sajátjuk mellett jelenleg öt gyermeket nevelnek a férjével.
– Köszönjük a szervezőknek ezt a mai napot, kitettek magukért. A gyerekek mellett mi felnőttek sem unatkozunk. Sok a lehetőség, amivel elfoglalhatjuk magunkat, szeretünk járni minden ilyen eseményre – fogalmazott.

A szervezők pedig valóban időt és energiát nem kímélve dolgoztak, hogy december 22-én semmi fennakadás ne legyen.
– Először ötleteltünk, kitaláltuk, milyen programok legyen, sorra vettük, ki miben tud segíteni. Szerencsére nagyon sokan mozdultak és mozdulnak mindig első szóra, részt vesznek a szervezésben, a lebonyolításban, a gyűjtésben. Fárasztó munka, ráadásul teli vagyunk ilyenkor izgalommal is, de szeretjük a gyerekeket, a családokat, szeretünk örömet szerezni nekik – részletezte Janicsák Zoltánné és Szepesiné Farkas Erika, mivel jár ez munka. Mindketten sok éve önkénteskednek az egyesületben, lelkesedésük azonban nem lankad.

Szégyent pedig ezúttal sem vallottak, a karácsonyvárón igazi ünnepi hangulat, jókedv és tartalmas együttlét várta a családokat, nem beszélve a mogyorókrémes kalácsról és a teáról, amellyel szintén egy támogatónak köszönhetően tudták megvendégelni őket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.