- hirdetés -

A szombati tanítás alapvetően nem váltana ki nagyobb izgalmakat a diákokból, a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulóinak mégis mozgalmasan telt december 7-én a délelőttje. Mind az alsó-, mind a felső tagozatos tanulók pályaorientációs napon vettek részt.

Bemutatók és tájékoztató előadások sorozata várta december 7-én a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjait, ahol pályaorientációs napot rendeztek. Mind az alsó-, mind a felső tagozatos tanulók könnyedén megtalálhatták és kipróbálhatták a nekik tetsző elfoglaltságokat.

– Megpróbáljuk már a kezdetektől diákjainkat felkészíteni arra, hogy a fontos döntéseket, így a későbbi továbbtanulásukat is felelősségteljesen, készségeik és képességeik tudatában próbálják majd meghozni. Éppen ezért igyekeztünk úgy összeállítani a programsorozatot, hogy érdekelje a gyerekeket – ismertette a részleteket Németh Zoltán, az iskola tanára és pályaválasztási felelőse.

A tanulók kipróbálhatták a fodrászatot is (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az alsós osztályok külső helyszínekre is ellátogattak, többek közt az Orosházi Mentőállomásra. Az intézménybe a Kossuth Lajos Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium tanárai és tanulói is eljöttek szakmai bemutatót tartani, ami különösen népszerűnek számított. Előadásokra is beültek a diákok, ahol például kereskedelmi ismereteiket bővítették, de részt vettek oktató járműbemutatón, valamint az Orosházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársa is tartott nekik beszámolót.

A gyerekek így a szombati nap ellenére lelkesen mentek el az iskolába, ugyanis tanáraikhoz hasonlóan ők is fontosnak tartják, hogy megfelelő tájékoztatást kapjanak. Így gondolta Horváth Áron is.

A bemutatók mellett előadások várták őket (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Örülök neki, hogy az iskolánk ilyen nagy hangsúlyt fektet arra, hogy olyan pályát válasszunk, amit élvezünk és szívesen csinálunk. Én például a színészi pálya iránt érdeklődőm a legjobban, de tetszett a fodrász és a vendéglátós bemutató is – mesélte.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.