- hirdetés -

Egy élménybeszámolóval egybekötött előadás helyszíne volt december 5-én a Táncsics Mihály Gimnázium, ahol előadás sorozatának következő részében ezúttal skóciai utazásukról számoltak be a Világjárók Klubjának tagjai.

Mozgalmasan telt a 2019/2020-as tanév őszi szünete a Táncsics Mihály Gimnázium diákjainak és pedagógusainak. Október végén és november elején Skóciába utaztak, ahol életreszóló élményekkel gazdagodtak. Ezeket az élményeket december 5-én a többiekkel is megosztották a Világjárók Klubjának következő előadásán az intézmény aulájában.

– Minden évben szervezünk egy angol nyelvi hetet, melynek keretében többek közt vetélkedőkön, előadásokon tehetik próbára tudásukat a diákok. A mostani nyelvi hét aktualitását Skócia adta, ahol egy hónappal ezelőtt összesen 45-en vettünk részt egy kilencnapos kiránduláson – mesélte Keresztes Ferenc, a gimnázium tanára, a program egyik előadója.

Skócia adta az angol nyelvi hét apropóját (Fotó: Rosta Tibor)

Az előadás elsősorban élménybeszámoló volt, ahol a tanárok és a diákok egyaránt meséltek a meglátogatott helyszínekről, városokról, amit hasznos tudnivalókkal egészítettek ki. Amíg át nem értek Skóciába, más európai nagyvárosokat is megtekintettek, az utazás első napján Prágába is ellátogattak.

Keresztes Ferenc mellett az iskola tanárai közül Árusné Erős Krisztina, Erostyákné Raffai Laura, Kaminszkiné Vígh Zsanett és Szabó Melinda számolt be az utazás napjairól, melynek lehetősége először idén márciusban lett meghirdetve.

Sokan voltak kíváncsiak a skóciai élménybeszámolóra (Fotó: Rosta Tibor)

– Mivel számomra már a második olyan alkalom volt az ősszel, hogy eljutottam Skóciába, az utazás megerősített abban, hogy harmadjára is szívesen elmennék. Az egyetlen hátráltató tényező az volt, hogy nagyon rövid idő alatt tekintettünk meg sok mindent, amitől kicsit húzóssá vált a program, de mindamellett nagyon élvezetes és kalandos kikapcsolódásként jellemezném – tette hozzá Keresztes Ferenc.

Véleményét a tanárok és az utazáson részt vevő diákok is megerősítették, a programot választók is érdeklődve hallgatták végig a Világjárók Klubjának beszámolóját.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.