- hirdetés -

A törökországi Antalya-ban gyűlt össze a kick-box sportág nemzetközi élmezőnye, ahol világbajnokságon mérték össze erejüket és ügyességüket. A magyar válogatott is nagy reményekkel utazott el, összesen 35 versenyző lépett ringbe vagy tatamira. Köztük a Contact K.T.H.E. vezetőedzője, Puravecz Péter, aki három formagyakorlati kategóriában indult el és nem is maradt adós a kiváló teljesítménnyel.

Elsőként a második napon, szerdán volt jelenése a neki legjobban fekvő kreatív fegyveres formagyakorlat versenyszámában indult. Az orosházi egyesület vezetőedzője korábban szinte új korszakot nyitott ebben a szabályrendszerben, jóformán hagyományok nélkül építette ki a kategóriát, melyhez az Egyesült Államokban is járt tanulmányúton, majd a hazai versenyrendszer elindításának élére állt.

A Magyar Kick-box Szakszövetség versenybeszámolója szerint ennek a hatalmas munkának szinte jutalomjátéka volt ez a szereplés. Puravecz Péter ennek megfelelően kiváló teljesítménnyel hajtotta végre gyakorlatát, melynek köszönhetően a világbajnoki dobogó harmadik fokára állhatott fel, orosz és kanadai riválisai társaságában.

Törökországra figyelt a kick-box világ (Fotó: Magyar Kick-box Szakszövetség)

Itt azonban még nem volt vége számára a világversenynek, a következő napon két gyakorlatával is versenyzett. A creative forms weapon versenyrendszerben az ötödik helyet szerezte meg, míg a musical forms weapon kategóriában, megkoronázva törökországi szereplését, ezüstérmet szerzett. Mint mondta, a két, szinte egymást követő gyakorlat nem is fizikálisan, inkább mentálisan volt nagyobb teher.

– Megtisztelő a felnőtt korosztályban versenyezni, de nehéz is, hiszen a szakág igazgatása mellett azért nem volt zökkenőmentes a felkészülés. A csütörtöki napon a kreatív pusztakezes formagyakorlatban viszonylag erős ellenfelek léptek tatamira, végül mindössze 0,1 ponttal maradtam le a negyedik helyről. Következhetett a zenés fegyveres forma, itt az előtte lévő napon átélt mentális feszültség most a többi versenyzőnél jelentkezett, a chilei induló mögött 0,4 ponttal lemaradva a második helyen végeztem – nyilatkozta.

Két kategóriában állhatott dobogóra, egy ezüst- és egy bronzéremmel zárt (Fotó: Magyar Kick-box Szakszövetség)

A világversenyt így az életre szóló élmények mellett egy ezüst- és egy bronzéremmel, valamint egy ötödik helyezéssel tette emlékezetessé, bőven megtérítve a hetek óta tartó felkészülés eredményét.

Kiemelt kép forrása: Magyar Kick-box Szakszövetség

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.