- hirdetés -

Két korcsoporttal indult szeptemberben a tanulást segítő tréningek sorozata a Diáktanyán, melynek lehetőségét tavaly, egy pályázat során nyerték el. A diákok és oktatójuk, Oroveczné Egervári Zsuzsa is hasznosnak ítélték meg az együtt töltött időszakot. Utolsó összejövetelükön ajándékokkal, mikuláscsomaggal kedveskedtek egymásnak.

Ősszel, a 2019/2020-as tanév megkezdésével párhuzamosan indult útjára a Diáktanyán a tanulást segítő tréningek sorozata, amit még tavaly, egy sikeresen benyújtott pályázatnak köszönhetően valósítottak meg. A diákok két korcsoportban, összesen nyolc alkalommal találkoztak, hogy különböző technikákkal, módszerekkel tanuljanak együtt.

– A kisebbek, tehát a 6-12 éves gyerekek játékos formában sajátították el ezeket a módszereket, amivel a tanulást segítjük. A nagyobbak, a 12-18 éves korosztály komolyabb feladatokat kapott, melyekkel az iskolai követelményekhez próbáltunk meg igazodni, de persze itt is igyekeztünk játékosan segíteni felkészülésüket, rengeteg beszélgetéssel – ismertette a részleteket Oroveczné Egervári Zsuzsa, a tanulást segítő tréning tanára.

Ajándékozással dobták fel az utolsó foglalkozást (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Hozzátette, sikeresnek ítélte meg a foglalkozást, a gyerekek lelkesen jöttek minden foglalkozásra, nagyon ritkán maradtak távol, akkor is leginkább családi program miatt. A fiatalokkal való kommunikációra nagy szükség van, ráadásul rengeteg olyan tevékenységet tudtak végezni az összejöveteleken, amit iskolai kereteken belül nem biztos, hogy meg tudnának valósítani.

Az utolsó foglalkozást november 27-én tartották, ahol a diákok is elmesélték egymásnak, milyen jól érezték magukat az együtt töltött idő alatt és sajnálják, hogy a közös órák idén befejeződnek. Ezért ajándékozással dobták fel az órát, ahol mikuláscsomagokkal, saját készítésű rajzokkal és karácsonyi díszekkel lepték meg egymást.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.