- hirdetés -

A berendezett termet meglátva alig bírtak magukkal a gyerekek az Eötvös iskola suliváróján. A nagycsoportos ovisok szuper zene kíséretében mászva, ugrálva, futva mehettek végig a sportcsarnokban felállított óriási akadálypályán.

Az általános iskolák évente több alkalommal is rendeznek sulinyitogató programot a nagycsoportos óvodásoknak. Céljuk, hogy bemutassák magát az intézményt, a leendő elsős tanító néniket és természetesen, hogy meggyőzzék a szülőket arról, hogy az ő iskolájuk nyújtja a gyermekük számára a legjobbat és a legtöbbet.

Így volt ez november 26-án a sportcsarnokban is, ahol az Eötvös József Katolikus Általános Iskola tartotta iskolába hívogatóját.
– Ebben az évben nagyon sokan vettek részt ezeken a programjainkon – mondta el Gombkötő Valéria igazgatóhelyettes. – A mai alkalom idén már a harmadik sulivárónk. Az első foglalkozáson barkácsolhattak a gyerekek, miközben bemutatkoztunk a szülőknek. Második alkalommal az egészséges életmóddal kapcsolatosak játékokkal vártuk az ovisokat, a mai napon pedig a sport, a mozgás volt a középpontban – emelte ki az igazgatóhelyettes.

Fotó: Kecskeméti Krisztina

Sport, idegen nyelv, természettudomány

Az igazgatóhelyettes elmondta, a sportiskola minden évfolyamán két osztály működik. Ez jövőre sem lesz másként.
– A mi iskolánkban nagyon sok sportággal ismerkedhetnek meg a gyerekek. Van kézilabda, futball, grundbirkózás, dzsúdó és természetesen atlétika is. Ezek a testnevelés órákba vannak beépítve – folytatta az igazgatóhelyettes. A sport mellett az idegen nyelvi nevelésre is nagy hangsúlyt fektetünk. Németből nyelvvizsgára felkészítő DSD programunk van, ez 8. osztály végére alapfokú nyelvvizsgát biztosít a résztvevő gyerekek számára. Ők felső tagozattól heti öt órában tanulják a német nyelvet. Emellett a természettudományos nevelést is próbáljuk erősíteni. Természetjáró szakkört szerveztünk a tanulóinknak, valamint versenyt rendezünk Kísérletező kis fizikusok néven. De működik nálunk sakkszakkör és idéntől robotika szakkör is – mondta el Gombkötő Valéria.

A nagycsoportosok tanári segítséggel egy változatos és hatalmas, egész csarnokon végigvonuló akadálypályát járhattak végig. A hangulat remek volt, köszönhetően a zenének, a színes, játékos tornaeszközöknek és a kedves pedagógusoknak. Az érdeklődők a mozgás öröme mellett megismerkedhettek a leendő elsősök tanító nénikkel, Dér Ildikóval és Tállainé Szász Csillával is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.