- hirdetés -

Területi diákolimpiát rendeztek október 14-én az Eötvös-csarnokban a diák I. és diák II. korosztályok szabadfogású birkózói részére. Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub által rendezett megmérettetésre rengeteg fiatal birkózó érkezett, összesen 176-an léptek szőnyegre.

Szombat délelőtt vette kezdetét az Eötvös-csarnokban a diák I. és diák II. korosztályok szabadfogású birkózóinak kiírt területi diákolimpia. A nívós sporteseményt az Orosházi Spartacus Birkózó Klub rendezte, az ifjú birkózópalánták összesen 3 szőnyegen mutathatták meg erejüket és felkészültségüket.

A Magyar Birkózó Szövetség Bíróbizottságának versenyelnökeként az orosházi birkózásnak egykor kiváló eredményeket szállító Szél Dávidot köszönthettük, aki a legfontosabb tudnivalókat ismertette. Mint mondta, ezúttal a kelet-magyarországi klubok diákjai érkeztek Orosházára, a területi diákolimpia lényege, hogy a minél jobb helyezések elérésével kvalifikálhassák magukat az országos bajnokságra.

– Nagyon elégedettek vagyunk a létszámmal, hiszen a szeptember végi, október eleji időszakban már gyakran meg szoktak jelenni a betegségek az iskolákban. Mégis közel 190-200 nevezés érkezett összesen a mai napra, közülük pedig összesen 176 mérlegeltek be valamelyik súlycsoportba – emelte ki.

A házigazda Orosházi Spartacus Birkózó Klubot 9 sportolója képviselte, közülük 6 birkózónak lesz lehetősége, hogy az országos döntőben szerepeljen. Pusztai Márk és Pleskonics Máté aranyéremmel zárt, de Kis Levente Gémes Krisztián, Czeczon Zsolt és Czirle Nándor is felállhatott a dobogóra súlycsoportjában.

Részletes eredményeik:
Diák II. korosztály:

32 kg: Czeczon Zsolt 3. hely
Deák Attila nem jutott tovább
50 kg: Czirle Nándor 3.hely

Diák I. korosztály:
38 kg: Kis Levente 2. hely
Nagy Kevin 5. hely
46 kg: Pusztai Márk 1. hely
Léhner Ádám nem jutott tovább
85 kg: Gémes Krisztián 3. hely
+85 kg: Pleskonics Máté 1. hely

Fotó: OSBK

Az Orosházi Birkózó Egyesület is szép eredményekkel zárta a versenyt, hiszen a 10 indulójukból 8-an jutottak tovább az országos döntőbe. Közülük Hangya Borisz, Héjja Péter, Palotás Gergő és Almási Áron a dobogó legfelső fokára is felállhattak súlycsoportjukban, de Kovács Zente és Vas-Szilágyi András is éremmel zárt.

Fotó: OBE

Részletes eredményeik:
Diák II. korosztály:
35 kg: Nagy Máté 8. hely
Czollner Ábel nem jutott tovább
42 kg: Kovács Zente 3. hely
50 kg: Hangya Borisz 1. hely
58 kg: Héjja Péter 1. hely
69 kg: Palotás Gergő 1. hely
+69 kg: Almási Áron 1. hely

Diák I. korosztály:
46 kg: Hevesi János nem jutott tovább
50 kg: Nagy Marcell 5. hely
58 kg: Vas-Szilágyi András 2. hely

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.