- hirdetés -

Növendékhangversennyel látta vendégül november 26-án a Művészetek Házában a zenekedvelőket a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola. Az eseményen az intézmény összes tanszaka képviseltette magát, akik klasszikus és könnyedebb hangvételű darabokkal mutatkoztak be a közönségnek.

Az évek során hagyománnyá vált a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola életében, hogy a tanév első felében növendékhangversennyel mutatják be családtagjaiknak és a zene iránt érdeklődőknek, hogy mit tanultak az elmúlt hónapokban. Nem volt ez másként idén sem, ezúttal november 26-án adtak koncertet a Művészetek Házában.

Az összes zenei tanszak képviseltette magát (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– A növendékhangverseny része a nyílt hetünknek, a szülők néhány nappal ezelőtt már betekintést nyerhettek a zeneképzésünkbe, a táncoktatók egyéni és csoportos óráiba, de ezzel párhuzamosan rendezvényen, színpadi produkciók során is láthatták a gyerekeket. A múlt héten már bemutatkoztak a fúvós- és ütőshangszeren játszók vagy a hegedűs és csellós kamaracsoportok is – mondta el Kardosné Bánhidi Éva, az intézmény igazgatója.

A rendezvény nyitó beszédében Kardosné Bánhidi Éva kiemelte, a növendékek száméra egy kiváló lehetőség a hangverseny, hogy bemutassák tehetségüket, az elmúlt hónapok szorgalmas munkájának eredményét. Ezt követően megköszönte a szülőknek, hogy segítik és figyelemmel kísérik gyermekeik tanulmányait, valamint a művészeti iskola tanárainak odaadó és fáradhatatlan felkészítő munkáját.

Az iskola Tücsök Zenekara nyitotta az előadást (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az előadásokat az iskola hegedűn játszó Tücsök Zenekara nyitotta, majd Gyarmati Klára, igazgatóhelyettes konferálta fel a produkciókat. A hangversenyen ezúttal az összes zenei tanszak képviseltette magát, zenei pályán tanuló, versenyeken is többször bizonyító növendékek mutatták be tudásukat.

A komolyabb klasszikus művek mellett néha könnyedebb hangvételű műfajokból is válogattak az előadók, akiket minden esetben taps és elismerés fogadott közönségük és büszke családtagjaik részéről.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.