- hirdetés -

A jótékonysági bálokban az a különleges, hogy a meghívott fellépőkön túl a legtöbb esetben maguk a szervezők is színpadra állnak. A gádorosi gondozási központ 12 dolgozója idén charlestont táncolt.

A gádorosi önkormányzat intézményei évente rendeznek jótékonysági bált. Minden harmadik évben a gondozási központra kerül a sor. A másik két évben az óvoda és az iskola javára gyűjtenek. A gondozási központ magába foglalja a szociális étkeztetést, a védőnői szolgálatot, a házi segítségnyújtást, az idősek klubját és az idősek bentlakásos otthonát. 33 fő bentlakásos és közel 50 fő, aki a napi foglalkozásokon aktívan vesz részt.

Idén több mint 400 jegyet adtak el a jótékonysági bálra.

– Ekkora érdeklődés még soha nem volt. Kicsit szorosan vagyunk, de ezt az áldozatot vállaltuk. Két nap alatt elkeltek a jegyek. Emellett támogatójegyek vásárlásával és rengeteg tombolafelajánlással segítik célunk megvalósítását a helyiek – mesélte Krivikné Zahorecz Anita intézményvezető.

A polgármester is köszöntötte a megjelenteket

„Jusson nekik gondoskodás, melegítő szeretet”

A rendezvényen megjelenteket az intézményvezető után dr. Szilágyi Tibor, a nagyközség polgármestere köszöntötte. Ezt követően a kivetítőn életképeket láthattunk az idősek otthonának és az idősek klubjának hétköznapjaiból. A fényképekből összeállított, Aranyosi Ervin idézettel gazdagított videó emlékeztette a megjelenteket arra, hogy az idősek mennyire vágynak a szeretetre, a gondoskodásra, a törődésre.

Charlestont táncoltak rojtos ruháikban

A bál fő attrakciója a gondozási központ dolgozóinak charleston tánca volt. Az életvidám, lendületes előadást vastapssal és „vissza-vissza” kiáltásokkal díjazta a közönség. A rojtos ruhákat a fellépők Budapestről kölcsönözték, a táncot az iskola táncpedagógusa, Kissné Farkas Erzsébet tanította be.

– Jótékonysági rendezvény bevételét az intézmény fejlesztésére fogjuk fordítani. Az udvart szeretnénk parkosítani, a klub és az otthon berendezési tárgyait korszerűsíteni, valamint a védőnőknek eszközöket, többek közt magzatszívhallgatót vásárolni – mondta el Krivikné Zahorecz Anita.
A november 23-ai bált a Szilver Táncsport Egyesület műsora színesítette.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.