- hirdetés -

Az adventi időszakban sokaknál megnő az adakozási kedv. Az utca emberét kérdeztük, kiknek, milyen formában nyújtanak ilyenkor segítséget.

Sisák Elek és felesége a gyerekeken segít.

– Minden évben szoktunk adakozni, de ezt általában nem én intézem, hanem a feleségem foglalkozik vele. Főként sérült gyerekeknek adunk pénzt, általában 1000-1500 Ft-ot. Az ügynökök már karácsony előtt küldik a csekket, és azt szoktuk befizetni.

Banyó János úgy gondolja, sok a csaló, aki visszaél az emberek jóindulatával.

– Én már nem adakozom. Korábban volt, hogy adtam, de már leszoktam róla. Sok rossz hírt hallottam arról, hogy el sem jut annak az adomány, akinek küldik. Egyszerűen azért, mert akik összegyűjtik, ellopják. Nekem nincs tapasztalom ezzel kapcsolatban, de tanultam abból, amit mások meséltek.

Andrikó Szilvia ha ad, inkább az ismerőseit és az óvodájukat helyezi előtérbe.

– Nem nagyon szoktam adakozni. Nem azért mert irigy vagyok. Egyedül a volt ovinknak szoktam adni olyan játékokat -például kismotort, homokozójátékot- vagy ruhákat, amiket az én gyerekeim már kinőttek vagy meguntak. De ezt nem csak ünnep előtt csináljuk, hanem év közben is. Vagy olyan barátnőimnek adom tovább ezeket, akiknek kicsi gyerekeik vannak.

Földesi Szandra többféle formában segíti a rászorulókat.

– Már advent előtt is rendszeresen szoktam adományozni. Általában cipősdoboz akcióban veszek részt. A volt munkatársaimmal gyűjtést is szoktunk szervezni, és a már nem használt ruháinkat a Családok Átmeneti Otthonába visszük be. Egész évben kellene adnunk, de ez sajnos sokszor elmarad. Ilyenkor azonban tényleg megnő az emberek kedve az adakozáshoz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.