- hirdetés -

Minden iskolának megvan a maga különlegessége. A református sulinál első helyen a két tannyelvűség szerepel. A jövő tanév elsőseinek lehetősége volt belekóstolni abba, milyen lehet ebben az intézményben tanulni.

Iskolanyitogató rendezvény várta a leendő elsősöket november 23-án délelőtt. Rengeteg nagycsoportos óvodás és szülő volt kíváncsi a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola által szervezett programra. A tornaterembe előre kikészített padok mellé jó pár plusz is bekerült, hogy a megjelentek le tudjanak ülni a köszöntő és a nyitóműsor alatt.

– Mindig szép számmal érkeznek a kedves érdeklődő szülők a kis ovisokkal, de ennyien még sosem jöttek el – mondta Víghné Pintér Lilla iskolaigazgató. – Három osztályt szeretnénk szeptemberben indítani, két tanítási nyelvű tagozatot, valamint emelt angol óraszámú osztályokat.

Az igazgató köszöntő szavai után a 3. osztályosok előadása következett. A humoros, zenés, táncos műsort hangos nevetéssel és vastapssal jutalmazta a közönség. Ezen a napon minden a sajtok, egerek és macskák körül forgott, mind az előadás, mind az ovisokat váró játékos foglalkozások.

Fotó: Kecskeméti Krisztina

What’s your name?

Az iskolába látogató gyerekeket három csoportra osztották. Mindenki kapott a ruhájára egy matricát, mely mutatta, hogy ő a sajt, az egér, vagy a macska csapat tagja-e. Személyessé tette a délelőttöt, hogy a matricákra a kicsik keresztneve is felkerült, így a tanító nénik meg tudták szólítani őket a feladatok elvégzése közben.

A három csoport három különböző helyszínen kezdett, majd körforgásszerűen mindenki végigjárta a foglalkozásokat. Így az összes gyermek és szülő személyes benyomást tudott szerezni a három leendő elsős tanító néniről. Molnárné Németh Krisztinával énekeltek, színeztek, körtáncot jártak az ovisok, Zábrák Daniella ügyességi játékokkal, akadálypályával készült a gyerekeknek, Nácsa Judit pedig kézműves foglalkozásra invitálta a kicsiket. Az állomásokon, sőt két helyszín között is angol dalok éneklésével, tanításával színesítették a pedagógusok a programot. Aki már ismert néhány szót, esetleg mondatot ezen az idegen nyelven, az meg is mutathatta a többieknek. Ebben az intézményben a készségtárgyakat, vagyis a testnevelést, a rajzot és a technikát már egészen első osztálytól angol nyelven is tanítják a diákoknak.

Fotó: Kecskeméti Krisztina

A bő kétórás iskolanyitogató és a megvendégelés után a gyerekek a maguk által készített, valamint a tanítóktól kapott papíregerekkel és papírcicákkal együtt térhettek haza, megőrizve a kellemes délelőtt emlékét. A program végére talán már minden kicsi bele tudta súgni anyukája, apukája fülébe, melyik tanító néni volt számára a legkedvesebb.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.