- hirdetés -

Az OrosCafé tizedik születésnapja alkalmából tíz gömbkőrist ajándékoztunk az önkormányzati óvodáknak. November 21-én, az intézmények udvarán a gyerekek segítségével ültettük el a facsemetéket.

Szeptember hetedike fontos dátum volt az orosházi média csapata számára, hiszen az OrosCafé betöltötte tizedik születésnapját.
– Ezen alaklomból ajánlottunk fel Orosháza önkormányzati fenntartású óvodái részére tíz gömbkőrist. Fontos ez számunkra, hiszen az orosházi média csapata igyekszik a környezettudatos életmóddal kapcsolatban információkat adni az olvasóknak, valamint jó példával elől járni. A fák elültetése után, a gyerekek figyelemmel kísérhetik a fa fejlődését, melyen keresztül közelebb kerülhetnek a természethez – fogalmazott Nánási János az orosházi média cégvezető-főszerkesztője.

– Nagyon örültünk az orosházi média felajánlásának, hiszen fontosnak tartjuk a természet szeretetére nevelést a gyermekek körében, kiemelt feladatunk már óvódás korban is. A tíz gömbkőrist négy épületünk udvarára ültetjük. Két fa az Ifjúság utcai, kettő a Bácskai utcai telephelyen talál otthonra, később pedig a Mátyás Király utcai, valamint a Könd utcai telephelyre is kerül belőlük – ismertette Németh Gabriella, Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvodájának intézményvezetője, hozzátéve, a Könd utcai óvodában később ültetik el a fákat, mivel a felújítás miatt még földmunkákat végeznek az intézmény területén.

Kiemelte: rendkívül fontos, hogy legyenek fák az óvodák udvarán, hiszen hűvöset adnak és oxigént termelnek.
– Az új kis fák gondozása során a gyerekek nagyon sok élményhez és tapasztalathoz juthatnak. Mindamellett, hogy részt vesznek az ültetés folyamatában, később a gondozásuk során is szerepet kapnak majd – mondta az intézményvezető.

A tíz gömbkőris közül kettőnek a Bácska utcai óvoda biztosított helyet. Fejes Róbertné alpolgármester, Rákóczitelep képviselője elmondta, remek kezdeményezésnek tartja a fák ajándékozását, hiszen a városvezetés is kiemelt feladatának tekinti Orosháza virágosítását.
– Jövőre is folytatjuk ezt a tevékenységüket. Idén több mint 7400 tő virágot osztottunk ki városunkban, ezen a sikeren felbuzdulva a következő években is szeretnénk a virágosztást megrendezni – tájékoztatott az alpolgármester.

Fejes Róbertné zárásként úgy fogalmazott, virágok ültetésével közösen szebbé és még élhetőbbé tehetjük városunkat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.