- hirdetés -

Budapesten a BVSC-sportcsarnokban rendezték meg a hét végén a birkózók NB I-es felnőtt csapatbajnokságának őszi, második körét, ahol már az érmekért léptek szőnyegre a csapatok.

Hatalmas sikerként számoltunk be tavaly az Orosházi Spartacus Birkózó Klub (OSBK) feljutásáról, hisz 1985 óta nem volt a városnak NB I-es felnőtt csapata. Az egyesület vezetése akkor a biztos bennmaradást tűzte ki célul a „csikó csapat” elé.

A nyolc csapatos első osztályban két csoportra osztották az indulókat, ahol az OSBK ellenfele a Kecskemét, az Érd, és a BVSC gárdája volt. A tavaszi első körben, szenzációs birkózással a csoport második helyét vívták ki az orosháziak és nagy reményekkel készültek az őszi, második körre.

A budapesti viadalra a kecskemétiek nem állítottak ki csapatot, az érdieket pedig nagy fölénnyel győzték le a viharsarkiak. A házigazda BVSC elleni találkozón levegőben lógott az orosházi bravúr. A jóval esélyesebb fővárosiak ellen villámrajtot vettek Zsura János vezetőedző tanítványai, és öt mérkőzés után 4-1-es OSBK vezetés állt a táblán. A hátra lévő négy küzdelemből mindössze egyet kellett volna még hozniuk a sikerhez.

A nagyobb súlycsoportokban azonban ez nem sikerült, 5-4-re győztek a vendéglátó, végső győztes fővárosiak, így a Spartacus csoport másodikként a Szigetszentmiklós együttesével küzdhetett a bronzéremért. A jóval nagyobb erőket, válogatott versenyzőket felvonultató Sziget SE ellen mindkétszer alulmaradt az orosházi klub, így a végső összesítésben, az NB I-es bajnokság negyedik helyén zárt.

Hozzá tartozik a krónikához, hogy a Spartacus csapatában az alsó négy súlycsoportban junior korú versenyzők birkóztak és a két vendégjátékos mellet heten orosházi nevelésűek. Zsura János vezetőedző dicsérő szavakkal értékelte a hosszú idő után megvívott első osztályú szereplést.

– Nagyon elégedett vagyok a versenyzőinkkel, akár a küzdeni tudást, akár a hozzáállást nézzük. Azt hiszem, mindenki hozta a tőle telhetőt. Egyik ellenfelünk ellen sem játszottunk alárendelt szerepet. Kár, hogy a műtét után lábadozó Surányi nem állt a csapat rendelkezésére. A negyedik hely nagyszerű eredmény és már a jövő évi bajnokságon, összeállításon töröm a fejem – összegzett a verseny végén az orosházi klub vezetőedzője.

A csapat tagjai: Rácz Richárd, Lakatos Angelo, Jochim Márk, Vajda Szebasztián, Pusztai Tibor, Hódi Kevin, Szél Balázs, Gelegonya Kristóf, Világosi Márton, Gajdán János. Edző: Páli Sándor, vezetőedző: Zsura János.

Vannak még jó hírek

Junior kora ellenére Szél Anna is meghívót kapott a felnőtt válogatott keretbe (Fotó: United World Wrestling)

Az orosházi birkózó sport kedvelői bizonyára örömmel fogadják, hogy az eddigi, és különösen az idei teljesítményük és eredményeik alapján, a Spartacus két junior korú birkózója, Szél Anna és Rácz Richárd meghívót kapott a felnőtt válogatott keretbe.

A két orosházi kiválóság a nagy válogatott edzőtáborában a legjobbakkal készülhet a későbbi megmérettetésekre.

Tavasszal kezdődhet a csarnoképítés

Rég adtunk hírt a tervezett, új birkózócsarnok létrehozásáról. Szél Attila klubelnök a témával kapcsolatban elmondta, hogy sok, a minisztérium felé beadandó dokumentum elkészítése után, az előzetes elképzelés szerint az előszerződés, a minisztérium építésügyi hatóságával és az önkormányzattal egy héten belül elkészül, ezzel a támogatás első összege hozzáférhető lesz.

A téli időszakban lebonyolítják a közbeszerzési eljárást, a tervek végleges elfogadását és tavasszal megtörténhet az első kapavágás, az alapkőletétel is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.