- hirdetés -

A serdülő magyar válogatott tagjaként részt vehetett a szombathelyi rangos eseményen a PET-BAU ASE fiatalja, Hudák Dorina. Neves ellenfeleket győzött le első magyar címeres szereplésén.

Az előző héten rendezték Szombathelyen a legmagasabb Prémium kategóriájú nemzetközi utánpótlás asztalitenisz versenyt, az ITTF Junior Circuit Premium Hungarian Junior és Cadet Opent. Aserdülő válogatott tagjaként az orosházi Hudák Dorina is játéklehetőséget kapott.

A csapatversenyek során a lányok Hudák, Tanács, Trungel összeállításban első mérkőzésükön vereséget szenvedtek a későbbi győztes kínai együttestől, majd 3-1-re maradtak alul a francia válogatottal szemben, ahol a magyar győzelmet Hudák Dorina gyűjtötte be Stopaeliere ellenében.

Az egyéni csoportmérkőzések során Dorina kitűnő játékkal verte 3-1-re a szlovén Tokicot, majd a szlovák Müllerovát. A záró körben három szoros játszmában kikapott a tajvani Chu Yi-Ching-től, aki az ezüstérmes tajvani csapat tagja volt. A PET-BAU ASE szakosztályvezetője, Bogdánffy Csaba szerint ezek az eredmények, meglepték a válogatott edzőit is, hiszen először indulhatott versenyen a serdülő válogatott tagjaként.

A főtábla első körében egészen kiemelkedő teljesítménnyel nyert a világranglista 99. helyezettje a cseh Bartová ellen 3-1-re, majd a 16 közé jutásért vereséget szenvedett a ranglista 55. helyezettje a német Stortz ellen.

– Dorina a négynapos verseny kellemes meglepetéseként a leány serdülő válogatott legjobb egyéni eredményét érte el, hiszen rajta kívül csak Volentics Anna jutott a legjobb 32 közé. Ez a teljesítmény előre mutató az elkövetkező időszakra, mely során további lehetőségeket kaphat a nemzetközi szereplésre – fogalmazott Bogdánffy.

A színvonalra jellemző volt, hogy 41 ország több mint négyszáz utánpótláskorú asztaliteniszezője mérte össze tudását Szombathelyen

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.