- hirdetés -

A diákok pénzügyi műveltségének fejlesztése érdekében rendezték meg november 7-én, Békéscsabán a PénzSztár Verseny megyei fordulóját. A Táncsics Mihály Gimnázium csapata az előkelő negyedik helyen végzett.

A Táncsics Mihály Gimnázium 11. E, azaz gazdálkodási képzési területű osztályának csapata két online előselejtezőt követően a PénzSztár Hazai és Külhoni Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási versenyének megyei döntőjébe jutott tovább. A megmérettetést november 7-én, Békéscsabán rendezték.

Az iskola beszámolója szerint a PénzSztár Verseny egy egyedülálló kezdeményezés a pénzügyi műveltség fejlesztésére. Az évente megrendezett, játékos pénzügyi műveltséget fejlesztő verseny átfogja a gazdaság és pénzvilág minden fontosabb szegmensét. Elsődleges célja, hogy felkeltse a középiskolás korosztály érdeklődését a pénzügyek iránt, illetve lemérje és tovább bővítse témabeli ismereteiket.

A Kunos Roxána, Pál Zsófia, Polacsek Laura és Tarján Tamara alkotta csapat eredményesen szerepelt a PénzSztár Versenyen, a dobogóról épphogy lecsúszva, egy negyedik hellyel térhettek haza Békéscsabáról.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.