- hirdetés -

Kicsit megkésett ünnepre gyűltek össze az Orosházi Határőr Nyugdíjasok Egyesülete tagjai szombaton, az Alföld Gyöngye Hotel éttermébe.

A nagy létszámú nyugdíjas klub, a megfelelő méretű helyiségek elfoglaltsága miatt tartotta Idősek Napi rendezvényét, melyen elsőként városunk polgármestere, Dávid Zoltán köszöntötte az egybegyűlt szépkorúakat. Köszöntőjében emlékeztetett arra, hogy a mostani nyugdíjasok becsületes és szorgos munkájának köszönhetően fejlődhetett városunk és juthatott el a mai szintre. A városvezető örömét fejezte ki, hogy az egykor azonos hivatást gyakorló határőrök, a nyugállományt is aktívan élik meg és összetartó, szeretetteljes közösséget alkotnak.

Köszöntője után Dávid Zoltán polgármester adta át a város ajándékait (Fotó: Rosta Tibor)

Dávid Zoltán után, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetése nevében, Hudák Pál ezredes, a Békés -megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőr főkapitány helyettese köszöntötte a megjelenteket.

A köszöntők elhangzása után jutalmak, díjak átadása következett. Elsőként Zalai Mihály, a Megyegyűlés elnöke ajándékai vehették át a nyugdíjas klubban kiemelkedő munkát végzők, majd a város ajándékai vehették át az arra érdemesek. A Békés-megyei Rendőr-főkapitányság nevében Hudák Pál ezredes adott át jutalmakat, ezután pedig köszöntötték a nyugdíjas egyesület kerek évfordulós születésnapos tagjait.

Zipperer József ny. alezredes is jutalmat vehetett át (Fotó: Rosta Tibor)

A díjátadások után kértük interjúra a talán legaktívabb orosházi nyugdíjas klub elnökét, Hortobágyi Zoltán ny. ezredest, aki elmondta, sok programot szerveznek minden évben.

– Tizenkét saját programot tartalmaz minden esztendőben a közgyűlés által elfogadott munkaterv, és még legalább ennyi, a társ klubok által szervezett rendezvényen vesznek részt tagjaink. Megtartjuk az ünnepeket, melyek közül talán a Szent László napi Határőr nap a legkiemelkedőbb, ezek mellett pedig sokat kirándulunk és örülünk, hogy együtt lehetünk. Szerencsés helyzetben vagyunk, hisz az egykori határőr pihenő házat térítésmentesen vehetjük igénybe, rendezvényeink számára – mondta el Hortobágyi Zoltán

A délelőtt műsorral folytatódott. Horváth Andrea és Kovács Levente zenés énekes produkciója után a Harangos Néptáncegyüttes adott fergeteges ízelítőt tudásából.

A műsor után ebéddel, zenével, tánccal és jó hangulatú beszélgetéssel töltötték az időt a nyugdíjasok, melyet csak a tombola sorsolás szakított meg rövid időre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.