- hirdetés -

Két évtizedes fennállása alatt a Székács József Evangélikus Iskolában is nagy hangsúlyt fektettek az idegen nyelvek oktatására. Idén októberben az intézmény a LanguageCert nyelvvizsgarendszer partnerintézményévé vált.

A LanguageCert Vizsgafelkészítő partnerintézményei közé tartozó intézmények olyan iskolának számítanak, ahol a LanguageCert vizsgákra készítik fel a diákokat. Ezen kívül ingyenes próbanyelvvizsgákat szervezhetnek évente két alkalommal. Október 25-én ennek keretében a Székács József Evangélikus Iskolában 55 diák írta meg a vizsgafelkészítő rendszer próbanyelvvizsgáját.

Az iskola beszámolója szerint a próbanyelvvizsga ilyenkor teljesen megegyezik az éles vizsgával, mind a szerkezetét, mind a hosszát tekintve. Az íráskészség feladatait azok a javító pedagógusok értékelik, akik az éles nyelvvizsgákat is javítják.

Az Evangélikus Iskolában az angol szakos tanárok Ökrösné Miszlai Edit idegen nyelvi munkaközösség-vezető irányításával támogatják a diákokat abban, hogy középiskolai tanulmányaik alatt szerezzék meg a komplex középfokú nyelvvizsgát. Októbertől kezdve a LanguageCert rendszer partnerintézményeként.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.