- hirdetés -

Komoly vitázások mellett alakult meg Orosháza képviselő-testülete. A bizottsági tagok és az alpolgármesterek személyeit kifogásolta az ellenzék.

A november 4-i alakuló ülés ünnepélyessége hamar elszállt, hiszen a megválasztott képviselők már az elején heves vitába kezdtek.

A Közösen Orosháza Városáért mozgalom frakcióvezetője, dr. Szabó Ervin nehezményezte, hogy nem keresték meg őket a bizottsági tagokkal kapcsolatban, ellentétben az MSZP-vel. Fetser János szocialista képviselő elmondta, delegáltjaik szakmai alapon lettek kiválasztva, akiket írásban javasolt. Rámutatott ezt bárki megtehette, majd arra kérte képviselőtársait emelkedjenek felül az aktuális pártpolitikán. Németh Béla volt fideszes polgármester is több méltóságot kért az alakuló üléshez.

– Illett volna a napirend kapcsán hozzászólni, de itt egy politikai ömlengés hangzott el mindannyiunk ellenére. A választás óta eltelt három hétben tudomásul kellett volna venni a vereséget – tette hozzá Németh, akit Sebők Éva, az ellenzéki mozgalom képviselője első hozzászólásában unalmasnak nevezett.

Németh Béla fideszes képviselő (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A másik komoly vita az alpolgármesteri kinevezések körül alakult ki. Dr. Szabó Ervin Molnár Béla társadalmi alpolgármestert többször dilettánsnak nevezte.

– Teljesen elfogadhatatlannak tartjuk Fejes Róbertné és Molnár Béla személyét, mint alpolgármester. Nincs szükség rá, hogy még egy embert fizessenek az adófizetők – fogalmazott a frakcióvezető.

Dr. Szabó Ervin, ellenzéki frakcióvezető (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A testület döntése után válaszolt a társadalmi alpolgármester is az ellenzéki politikus kijelentéseire. Molnár Béla szakmai felkészültségét bizonyítva sorolta azokat az ügyeket, amelyeket korábbi alpolgármestersége idején vitt a városban. Többek között az OrosCafé megalapítása, a fürdőben geotermikus fűtés kialakítása, illetve a Máltai Játszótér is a szakmáját tekintve vízépítő mérnök nevéhez köthető.

– Megmutatom mindenkinek, hogy nem méltó arra a tisztségre, amit kapott. Folyamatosan sérteget, ezt nem fogom tűrni. Ön (dr. Szabó Ervin – a szerk.) állítólag feljelentette Dávid Zoltán polgármestert és engem rágalmazás miatt. Abból az ügyből nem lett semmi, mert igazat mondtunk: a gádorosi csicskáztatás egyik gyanúsítottja volt – fejtette ki Molnár.

Molnár Béla társadalmi alpolgármester (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az ülés végét a Közösen Orosháza Városáért frakciója nem várta meg, miután a testület nem fogadta el az általuk javasolt bizottsági tagokat kivonultak a teremből.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.