- hirdetés -

Továbbjutott a három orosházi fiatal egy pályázaton, mostmár a zsűri kezében van a döntés. Az orosházi Kvak Barnabás, Juhász Gergő és Pásztor Levente elgondolkodtató kisfilmükkel környezettudatos viselkedésre hívják fel a figyelmet.

Mutasd meg, hogy képzeled el a zöldebb jövőt, amelyben Te is szívesen élnél! – állt a Földgömb Alapítvány pályázati felhívásában, amely egy környezettudatosságra felhívó videó elkészítésére buzdította a nevezőket. Három orosházi srác: Kvak Barnabás, Juhász Gergő és Pásztor Levente csapat kategóriában indultak a Szakadék szélén című alkotásukkal.

– Elértük a szükséges mennyiségű lájkot, így továbbjutottunk a következő fordulóba, ahol majd a zsűri fog dönteni a nyertes filmről. Mindhármunkat foglalkoztatja ez a téma, a pályázaton kívül is sokat beszélünk erről. A környezetszennyezés egy súlyos probléma, mindenkinek meg kell tennie a maximumot egy élhető, jó jövő érdekében – tette hozzá a filmben is szereplő fiatal gimnazista Kvak Barnabás.

Még mind a hárman szemtelenül fiatalok, jelenleg a Táncsics gimnáziumban folytatják tanulmányaikat. Levente és Gergő már alsós koruk óta érdeklődnek a kamerázás iránt. Leginkább családi eseményeket, kezdetleges kisfilmeket és vlog videókat készítettek. Barnabás kicsit később, a gimnázium elején ismerkedett meg ezzel a világgal.

– Három évvel ezelőtt rendezték meg a Camplight nyári alkotótábor, ahol sokat tanultam a filmkészítésről és többek közt Leventével is megismerkedtem. 2017-ben, amikor elkezdtem a gimnáziumot, azonnal jelentkeztem ide a stúdióba. Ezen a nyáron volt az iskolában egy workshop, amelyen Leventével és Barnabással részt vettünk. Itt merült fel hogy dolgozhatnánk együtt, így alakult meg a Foster Media – meséli Juhász Gergő.

A pályázat mellett már kisebb projekteken dolgoztak együtt, mint például a Táncsics Gólyatábor videója, illetve az Orosházi Női Kézilabda Club mérkőzéseinek összefoglalói is a nevükhöz fűződnek.

Elmondták, a közeljövőben kisfilmeket, esetleg reklámfilmeket készítenének, de a legfontosabb, hogy fejlődjenek. Később akár egy közös vállalkozást sem tartanak kizártnak, hiszen élvezik azt, amit csinálnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.