- hirdetés -

Ismét célba ért a segítség, méghozzá valamivel nagyobb összeg gyűlt össze az elmúlt évekhez képest a III. Linamar Jótékonysági Futáson. Az orosházi székhelyű vállalat október 22-én adta át a jelképes csekket a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány részére.

Egy évvel ezelőtt is arról számolhattunk be, hogy jóval nagyobb összeg gyűlt össze a jótékonysági eseményen. Idén hasonló a helyzet, hiszen egy évvel ezelőtt valamivel több mint hétszázezer forint folyt be a nemes célra. Parászka Tibor, a Linamar Hungary Zrt. humánpolitikai igazgatója ezúttal 781 500 forintról szóló jelképes csekket adott át a gyulai kórház udvarán.

– Az a tervünk, hogy továbbra is folytatjuk az együttműködést az alapítvánnyal, szeretnénk megszervezni a jótékonysági versenyt jövőre is. A megye egyik legnagyobb foglalkoztatójaként felelősséget kell vállalnunk a közösségért, ezért tartjuk fontosnak, hogy támogassunk olyan szervezeteket, akik az itt élők életminőségén javítanak – hangsúlyozta a humánpolitikai igazgató.

Parászka Tibor (Fotó: Kecskméti Krisztina)

A Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány kuratóriumi elnöke hálás volt a támogatásért. Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed a hivatalos átadón elmondta, a jármű és az műszerek, különböző eszközök beszerzése már megtörtént, most jön a legnagyobb feladat: működtetni kell a mentőautót.

– A befolyt összeget az üzemanyag, orvosi gázok, egyszer használatos eszközök beszerzésére fogjuk fordítani. A mentőautó egy hatalmas közösségi összefogás eredménye. Hiszek benne, hogy Békés megyében közösen tudjuk majd működtetni – fogalmazott a kuratóriumi elnök.

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az elnök beszélt a májusi indulás óta eltelt időszak tapasztalatiról is. Kiemelte, a koraszülöttmentővel dolgozó csapat lelkiismeretesen végzi a munkáját, valaki havi három-négy műszakot is vállal önkéntes alapon.

– Összesen 69 bevetésen volt már a koraszülöttmentő, ebből négy esetben az Országos Mentőszolgálat irányítása kért segítséget. A Békés megyei anyukák és koraszülöttek egyaránt élvezik az előnyét, ha már egy életet megmentett nem számít mennyibe kerül a működtetés, megérte – tette hozzá.

Már korábban írtunk róla, hogy a koraszülöttmentő fenntartási költsége évi 25 millió forint, éppen ezért minden segítség jól jön a járművet működtető alapítványnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.