- hirdetés -

Célba ért a segítség, több mint hétszázezer forint gyűlt össze a Linamar Hungary Zrt. második jótékonysági futóversenyén. A befolyt összegről szóló jelképes csekket október 18-án vették át a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány képviselői.

A tavalyinál jóval több, összesen 723 500 forint gyűlt össze a Linamar jótékonysági futóverseny, mintegy háromszáz résztvevőjének nevezési díjából. Az alapítvány kuratóriumi elnöke nagyon örül a támogatásnak, amely egy hatalmas közösségi összefogás eredménye. Elmondta, hogy az idén működtetésre fordítják a felajánlást.

– Köszönjük, hogy már második alkalommal álltak egy nemes ügy mögé az emberek és támogatták a Békés megyei koraszülötteket – hangsúlyozta dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed.

A jelképes csekket Parászka Tibor, a vállalat humánpolitikai igazgatója adta át a kuratóriumi elnöknek és dr. Fodor Zsuzsannának, az alapítvány kuratóriumi tagjának. Az igazgató kiemelte, nagyon fontos kezdeményezésnek tartják a futóversenyet. Terveik szerint hagyományt teremtve, minden évben megszervezik majd.

– Támogatandó az érték, amit a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány képvisel az egész megyében. Cégünk ezért vállalta, hogy egy ilyen jó ügy mögé áll – fogalmazott Parászka Tibor.

dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, dr. Fodor Zsuzsanna és Parászka Tibor (Fotó: Zavada Andrea/Linamar Hungary Zrt.)

Megtudtuk, hogy minden szükséges eszköz, felszerelés megvan, ami a mentőautó működtetéséhez szükséges. A gyulai mentőállomás mellett kialakítottak egy minden igényt kielégítő garázst is. Fodor Zsuzsanna elmondta, néhány adminisztrációs feladat van még hátra és reményeik szerint még az idén munkába áll az új, modern koraszülöttmentő jármű.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.