- hirdetés -

Egy magánszemély adományának köszönhetően szereltek fel klímát az Orosházi Kórház traumatológiai szakrendelőjébe.

Egy meleg nyári napon egy kisebb baleset utáni kezelésre érkezett az Orosházi Kórházba dr. Muntyán János. Az Orosházi Állatkórház tulajdonosát a rendelőintézet első emeletén található sebészeti és traumatológiai szakrendelőben látták el, innen indult a történet.
– Az ablakokra tűzött a nap, így a kezelés alatt borzasztóan meleg volt. Állatorvosként én is sokat vagyok a rendelőben, így átéreztem az orvosok és ápolók helyzetét. A nagy melegben ráadásul csökken a koncentráció, ami nehezíti a gyógyítást – fogalmazott.

Ekkor vetődött fel benne, kellene egy klíma a helyiségbe, így felajánlotta, vásárol egyet.
– Először azt hitték, hülyéskedek, de teljesen komolyan gondoltam. Nagyon jó személyes kapcsolatom van az ott dolgozó orvosokkal, és a cégemen keresztül régóta támogatjuk a az Orosházi Kórházért Alapítványt is, hiszen nekünk is fontos, hogy minél jobb körülmények között gyógyíthassanak. Hazaérve átnéztük az erőforrásainkat, és miután a cég helyzete megengedte, megvásároltuk a klímaberendezést, amit egy üzleti partnerünkkel be is szereltettünk – zárta gondolatait dr. Muntyán János.

A nagylelkű felajánlásnak köszönhetően a szakrendelő első emeleti traumatológiai kezelőjében már jóval kellemesebb a hőmérséklet kórházi dolgozónak és betegnek egyaránt.

A kiemelt képen dr. Rusznák Jolán, a sebészeti és traumatológiai szakrendelés szakorvosa, dr. Szelényi Zoltán, az Invazív-Mátrix Traumatológia szakágvezető főorvosa, és az adományozó, dr. Muntyán János beszélget az új klímaberendezés alatt.
(Fotó: Melega Krisztián/Orosházi Kórház)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.