- hirdetés -

Egy 26 éves nagyszénási nő önkívületi állapotban üvöltözött az orosházi kórház dolgozóival. Öten fogták le és próbálták meg az ágyhoz rögzíteni, ekkor megharapta az egyik ápolónőt.

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt az Orosházi Járási Ügyészség vádirata alapján az Orosházi Járásbíróság előkészítő ülésén 10 hónap időtartamú 2 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt egy 26 éves büntetlen előéletű nagyszénási nőt, aki az orosházi kórházban ittasan randalírozott és megharapott egy ápolónőt. Az eljárás során felmerült, 165.000.-Ft-ot meghaladó bűnügyi költséget is neki kell megfizetnie a bíróság rendelkezése szerint. Az ítélet jogerős – tájékoztatott a Békés Vármegyei Főügyészség.

Az eset 2023. szeptember 22-én történt. Egy baráti összejövetelen erősen ittas állapotba került egy nő, aminek következtében elesett, beütötte a fejét, azon repesztett seb keletkezett, így mentőt kellett hozzá hívni. Az OMSZ munkatársai a nőt 23 óra után nem sokkal az orosházi kórház sürgősségi betegellátó osztályára szállították, ahol az egészségügyi személyzettel ittasságából kifolyólag agresszíven viselkedett, folyamatosan szidalmazta az ellátását végző dolgozókat, majd kiszaladt a folyosóra. A főügyészség részletezte, miután az ápoló személyzet visszavitte a kórterembe, öt ápoló próbálta ráhelyezni a végtagi rögzítőket, a terhelt egy hirtelen mozdulattal beleharapott az egyik diplomás ápolónő felkarjába, majd kiszakította magát a rögzítésből, így végül gyógyszeres szedációt kellett alkalmazni vele szemben. A sértett ápolónő a kórházzal egészségügyi szolgálati viszonyban áll, s mint ilyen közfeladatot ellátó személynek minősül.

fotóillusztráció: pixabay

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.