- hirdetés -

A város önkormányzatának megrendelésével kezdi meg október 8-tól Gyopárosfürdőn, a Borostyán utcában a vízhálózat bővítését az Alföldvíz Zrt. Céljuk, hogy a megfelelő minőségben tudják biztosítani az utcában élőknek a szükséges ivóvizet.

A Borostyán utcában bővíti a vízhálózatot az Alföldvíz Zrt. A munkálatok október 8-án, Orosháza önkormányzatának finanszírozásával kezdődnek meg az utcában, várhatóan négy hetet vesznek igénybe. Céljuk, hogy a jövőben biztosított legyen az utcában élő és ingatlannal rendelkező lakosság egészséges ivóvízzel való ellátása.

Az infrastruktúrát növelő beruházás során 390 méternyi gerincvezeték épül ki, szabványos, kitörésbiztos tűzcsappal.
– Arra törekszünk, hogy az utcában minimális fennakadások legyenek a közlekedésben a munkálatok során. Természetesen a terep eredeti állapotát is visszaállítjuk majd, hogy a lakosság komfortérzete csak nagyon rövid ideig csökkenjen – nyilatkozta Dénes Sándor, az Alföldvíz Zrt. Közműfejlesztési Osztályának műszaki előadója.

Hozzátette, a lakosságnak csupán a vízmérőt biztosító aknát kell beszerezniük a rendszerhez való csatlakozás kapcsán. A most kiépülő rendszerhez emellett nagyon korszerű csőanyagot használnak, mely lehetővé teszi az akár százéves üzemidőt is.

Bojtor István alpolgármester szerint jogos igényét tudják kielégíteni a Borostyán utcában lakóknak, remélik rövid időn belül a megfelelő minőségben tudnak hozzájutni a szolgáltatáshoz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.