- hirdetés -

Szeptember 29-én mintegy 5000 versenyzővel rajtolt el a SPAR Budapest Maraton, ahol Mokcsay Péter is rajthoz állt. Az orosházi fiatalembernek ez már a harmadik idei maratoni részvétele volt, ahol tavaly futott legjobb eredményét szerette volna felülmúlni.

– Az idei évben nem a 42 kilométeres távon volt a fő hangsúly, az edzőmmel inkább az úszásra és a rövidebb távokon való gyorsulásra összpontosítottunk. Viszont ennek ellenére jól sikerül a nyári alapozás és az Ultrabalatonon nyújtott teljesítményemnek köszönhetően úgy indultam neki a versenynek, hogy ha csak egy perccel is, de szeretném megjavítani tavaly felállított egyéni rekordomat, a 3:36:45öt – mesélte Mokcsay Péter.

Ennek megfelelően vágott neki a Budapesten rendezett maratoninak, ahol a második rajtzónából indulva egyből sikerült is csatakoznia a 3 óra 30-as tempónak megfelelő iramot diktálók közé, 4,5-5 perc/kilométeres részidőkkel.
– Már az elején felvettünk egy nagyon egyenletes, 4:50 perc/kilométer körüli tempót, ami nagyon ideálisnak tűnt, a pulzust alacsonyan tudtam tartani és élvezni is tudtam a futást – idézte fel.

Az ötödik helyen zárt korosztályában

A féltávot jelentő 21-ik kilométert 1 óra 43 percnél hagyta el, majd a 30-ik kilométerig sikerült továbbra is tartania a tempót. Ekkor azonban az iramfutók közül többen is leszakadtak, ráadásul a Margit-sziget és környéke következett, ahol nem várt nehézségekkel szembesült.

– Féltáv környékén az egyik frissítőpontnál vettem fel szőlőcukrot, amitől egyből felment a pulzusom. Ráadásul a Margit-szigetnél a sok hídra való fel-le futástól az eddig is savasodó lábaim elkezdtek görcsölni. Így a hátralévő, körülbelül 11 kilométeren már csak a célbaérkezésre tudtam gondolni, kocogást és sétát váltva érkeztem meg a célba – mesélte.

Végül 3 óra 43 perc 19 másodperccel zárta a SPAR Budapest Maratont, ami a korosztályában egy ötödik helyet jelentett a húsz versenyzőből, míg az összetettben a 637. helyre volt elég a mintegy 5000 fős mezőnyben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.