- hirdetés -

Dr. Takács Árpád kormánymegbízott kezdeményezésére jött létre az a pályaorientációs kerekasztal, amely a fiatalok pályaválasztását hivatott segíteni.

Békéscsabán a Bormúzeumban írták alá az együttműködési nyilatkozatot a megye meghatározó intézményei, hivatalai és vállalatai október elsején, a Pályaválasztási Vásárral egy időben.

A kerekasztal megalakulásával a fiatalok átgondolt pályaválasztását, az aktív korú népesség munkaerőpiaci helyzetének javítását, a foglalkoztatottság növelését és a vállalkozásoknál jelentkező munkaerőigény kielégítését, a gazdaság fejlesztését, valamint Békés megye népességmegtartó erejének növelését kívánják javítani.

– Ne csak azon dolgozzunk, hogy mindenki Békés megyébe jöjjön, hanem azon is, mindenki itt akarjon maradni. Az elvándorlást az agráriummal, a vidékfejlesztéssel, a szakképzéssel, munkaerőképzéssel és munkával tudjuk megállítani – mondta köszöntőjében Takács Árpád kormánymegbízott.

Az aláírók között volt többek között dr. Malatyinszki Szilárd, a Kodolányi János Egyetem központi székhely igazgatója, Jancsurák József, a Gyulai Szakképzési Centrum szakmai főigazgató-helyettese és Bánki András, a Békéscsabai Tankerületi Központ igazgatója.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.