- hirdetés -

Több európai ország iskoláiban tartottak diáksportnapokat szeptember 27-én, a kezdeményezéshez az Eötvös József Katolikus Általános Iskola is csatlakozott. Mind a gyerekek, mind az őket kísérő felnőttek megtalálhatták a nekik tetsző elfoglaltságokat, a szervezésből a diákok is tevékenyen kivették a részüket.

Csordultig telt szeptember 27-én az Eötvös iskola sportcsarnoka, ahol különböző mozgási és sportolási lehetőségek vártak gyerekekre és felnőttekre egyaránt. Idén tizenharmadik alkalommal indította útjára Diáksport Napját a Magyar Diáksport Szövetség, a kezdeményezéshez az Eötvös József Katolikus Általános Iskola is csatlakozott.

Idén többek közt akadályfutásra, kézilabdára és birkózásra is lehetőségük nyílt a teremben a gyerekeknek, az intézmény udvarán az osztályok közötti labdarúgó bajnokság várta az érdeklődő csapatokat. A legkisebbek sem unatkoztak, nekik arcfestésre és a teremben elhelyezett ugrálóvár kipróbálására nyílt lehetőségük.

Az iskola szervezőcsapata a felnőttekre is gondolt, akik különböző egészségügyi vizsgálatokon vettek részt, többek közt vércukorszint- és vérnyomásmérésre nyílt lehetőségük, így tájékozódva egészségi állapotukról.

– Több európai országban sportolnak ezen a napon a diákok, amiből a mi iskolánk sem maradhatott ki. Mindig van a Diáksport Napnak egy kötelező része, amikor az aktuális évet jelképező távot kell lefutniuk a tanulóknak, ez ugye idén 2019 métert jelentett. Ezt közös bemelegítés, aerobik-, valamint társastáncbemutatók követték, majd mindenki megkereshette a neki legjobban tetsző elfoglaltságot. A lényeg, hogy mozogjanak – nyilatkozta az Eötvös iskola testnevelőtanára, Almási Gyula.

Hozzátette, a mai kezdeményezéshez hasonló jellegű szokott lenni az iskola életében a tavaszi sportnap, ott azonban inkább a beiratkozást helyezik előtérbe, míg ezúttal a diákok is tevékenyen kivették a részüket a programok szervezéséből, többek közt a labdarúgó torna összehozásával.

Az OMTK-ULE labdarúgócsapata egy teqball asztallal kedveskedett az iskolának, ahol így tovább bővült a testnevelés órákon vagy a szünetekben igénybe vehető lehetőségek tárháza.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.