- hirdetés -

A jubileumot ünneplő egyesület célja mindig is az volt, hogy segítse a lakosság egymás mellett élését, a közös gondolkodást, hiszen valamennyi szentetornyainak fontos a településrész. Ezért szervez folyamatosan különböző rendezvényeket az egyesület, most például a Senior bálra készülnek.

A Magunkért- Egymásért Civil Egyesület 2009-ben jött létre, tagjai az elmúlt évek alatt példamutató összefogás eredményeként számos rendezvényt szerveztek meg Szentetornyán az itt élők bevonásával. Az egyesület gyorsan mérvadó tényező lett a településrészen, ezért is kapcsolódott be a közösségi tevékenységbe a Bethesda Alapítvány, a helyi evangélikus gyülekezet és Antal László, a terület önkormányzati képviselője is.

A sikeres programok érdekében szorosan együttműködnek nem csupán a helyi, hanem a megyei önkormányzattal, valamint több civil és gazdálkodó szervezettel, nyugdíjas egyesülettel, továbbá a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetségével. Élnek a pályázati lehetőségekkel, így például egy pályázat keretében aktív a kapcsolat a helyi kisebbséggel, de pályáztak az egyesületi telephely felújítására is.

A kezdetekkor mintegy 40 taggal megalakult egyesület ma már 93 tagot számlál, a lakosság ismeri, elismeri az egyesület munkáját.
– Célunk a lakosság egymás mellett élésének javítása, a közös gondolkodás, a generációs együttélés gyakorlása, közös ünnepek megtartása, valamint környezetünk élhetőbbé tétele – ismertette Keller Erika. Az egyesület elnöke hozzátette, a farsangi mulatságtól kezdve a Szent László-napi Búcsún át az őszi lecsófőzésig számos programra várják a szentetornyaiakat. Gyakran szerveznek kirándulásokat is, idén többek között Szegeden, Szőregen és Erdélyben fordultak meg. Emellett rendszeresen szerveznek jótékonysági eseményeket is, folyamatos a kapcsolattartás a nehéz helyzetben élőkkel.

A rendezvények sorában következő esemény a Senior bál, amely a klubvezető Szverle István ötlete alapján született. A városban ilyen jellegű bál még nem volt.
– Izgatottak vagyunk a bál miatt, amire természetesen nemcsak „szépkorúakat” várunk szeretettel, hanem a fiatalabb korosztályt is. Az est folyamán fellépnek a Békéscsabai Jókai Színház művészei, valamint zenél Matyi és a Hegedűs formáció. A vacsorát követően a K.Tóth – Szilágyi Zenekar szolgáltatja majd a talpalávalót – mondta el Keller Erika.

A rendezvény október ötödikén Orosházán, az Eötvös-csarnokban lesz, jegyek elérhetőek a Petőfi Művelődési Központban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.