- hirdetés -

Számos verseny, fellépés, megannyi közös, felejthetetlen pillanat áll már a Candy Dance Crew táncosai mögött. Az egyesület három tehetséges versenyzője, Földesi Vanda, Tóth Lisa és Tóth Hanna idézte fel az együtt töltött időt és személyes élményeiket.

Földesi Vanda már a csapat 2011-es megalakulása óta a Candy Dance Crew tagja, a táncot még korábban, óvodás korában kezdte. Hamar megszerette, így nem is volt kérdés, hogy követi nővérét, amikor ő úgy döntött, hogy saját egyesületet alapít.
– A legelső edzésemre már kevésbé emlékszem, de akkoriban többféle táncot is kipróbáltam, most a hip-hop vonalon mozgunk. Nagyon szeretem, mindig nagyon vártam, hogy legalább heti 2-3 alkalommal elmehessek táncolni, hiszen szeretek mozogni és olyankor mindent ki tudok kapcsolni magam körül – mesélte.

Hamarosan versenyeken is megmutathatta felkészültségét, kedvenceként egy két évvel ezelőtti megmérettetést emelt ki, amikor Nagyszalontára utaztak. Mint mondta, ott ugyan nem értek el dobogós helyezést, de nagyon tetszett neki a verseny kialakítása és a közvetlen, barátságos közeg. A fellépések is közel állnak hozzá, ahol meg tudják mutatni magukat az orosházi és környékbeli közönségnek.

Már óvodás korában is a tánc töltötte ki Földesi Vanda életét (Fotó: Dance Faktor)

Jelenlegi célja, hogy a tanulmányaival párhuzamosan is maradjon ideje szeretett elfoglaltságára.
– A gimnáziumi évek alatt még sokkal könnyebb volt összeegyeztetni. Időközben azonban Szegedre kerültem, ahol kozmetikusnak tanulok, de közben igyekszem úgy beosztani a programomat, hogy a csapatra is maradjon időm. Nagyon nehezen tudnám elképzelni az életem tánc nélkül, folytatni szeretném, ameddig csak tudom – mondta.

Csapattársa, Tóth Lisa hat éve csatlakozott a Candyhez, a tánccal viszont 14 éve kötött szoros barátságot.
–Több sportágat is kipróbáltam, például a kézilabdát és a lovaglást, de a táncról gondoltam azt már az elején, hogy érdemes vele hosszabb távon foglalkozni. Persze nem ment minden egyből, kiskoromban először csak néztem, hogy a többiek mit csinálnak – idézte fel a kezdeteket.

Kedvenceként ő is a Nagyszalontán rendezett, The Game nevet viselő versenyt jelölte meg, ahol a fellépés mellett életre szóló élményekkel gazdagodtak. A csapatban leginkább a családias közeget, valamint az edzéseken kívüli további közös kikapcsolódási lehetőségeket szerette meg.
– Alapvetően nagyon magas vagyok, de ez a táncban kifejezetten az előnyömre vált. Ha pedig valamit elrontok, akkor is megpróbáljuk újra meg újra, ameddig nem sikerül – mesélte mosolyogva.

Tóth Lisa hatodik éve csatlakozott a csapathoz (Fotó: Rosta Tibor)

A tánccal ő is szeretne még sokáig foglalkozni, gimnáziumi évei alatt sem okozott gondot, hogy a tanulással párhuzamosan edzésekre és versenyekre járt.
– Szerintem pont, hogy kell egy kis kikapcsolódás ilyenkor, akár a tanulás, akár a munka mellett – tette hozzá.

Tóth Hanna szintén több sportágat kipróbált, a tánccal a Best Dance Company csoportjában ismerkedett meg, a Candyhez Lisával együtt hat éve csatlakozott.
– Az első Candys edzésem nagyon vicces történet, ugyanis sikerült a legkisebbek edzésére beesnünk. A lovaglást is nagyon szerettem, de a táncban jobban megtaláltam a számításaimat. Akármilyen hangulatom van, azt át tudom adni a színpadon a tánccal – mesélte vidáman.

Mint mondta, rengeteg biztatást kapnak, amit igyekeznek is meghálálni akár a versenyek, akár a fellépések során. Kedvence egy Tiszavasváriban bemutatott fellépésük volt, amit sokkal könnyedebben vett, mint korábbi versenyeit.

Egyformán szereti a fellépéseket és a versenyeket Tóth Hanna (Fotó: Rosta Tibor)

– Versenyeken én sokkal nagyobb energiákat szoktam beletenni a produkcióimba, ami nem feltétlenül jelent jót, hiszen ilyenkor hajlamos vagyok túlizgulni. A fellépések viszont olyanok, mintha csak edzéseken táncolnánk, kevésbé izgulok, kevésbé jövök zavarba – részletezte a különbséget.

Számára sem lehet kérdés, hogy igyekszik minél több időt tölteni a csapattársakkal, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy még betegen sem szívesen hagyna ki edzéseket. Hiszen, ahogy mindhárman nyilatkozták, számukra ilyen egy második család.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.