- hirdetés -

A Gyulai Járási Ügyészség még 2019. augusztus 07-én emelt vádat zaklatás, magánlaksértés és könnyű testi sértés vétsége miatt egy 18 éves nagyszénási férfi ellen, aki törvénybe ütköző módon, bűncselekményeket megvalósítva próbálta meg visszaszerezni volt barátnőjét.

Az akkor még fiatalkorú elkövető 2017 évtől 2018 október végéig állt szerelmi kapcsolatban a szintén fiatalkorú, 17 éves lánnyal, aki ekkor szakított vele. A férfi nem tudta feldolgozni a történteket és zaklatni kezdte a lányt, így 2018 novemberében több, mint 400 SMS üzenetet küldött neki, jó néhányszor fel is hívta. Miután a zaklatások nem vezettek eredményre, a férfi 2018. december 13-án reggel személyesen is megjelent a sértett lakóhelyén. Amikor a sértett iskolába indult, a férfi erőszakkal benyomta az utcaajtót, bement a ház udvarára, ott a lányt ellökte, majd több alkalommal megütötte a fejét. A férfit az Orosházi Járásbíróság ugyanezen sértett sérelmére megvalósított közúti veszélyeztetés bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt 2019. májusában próbára bocsátotta.

Az Orosházi Járásbíróság előkészítő ülésen 2019. szeptember 18-án hozott ítéletet az ügyben; a férfit – a jelenleg terhére rótt három bűncselekmény, valamint a korábban elkövetett két bűncselekmény miatt – halmazati büntetésül 60 óra kommunális jellegű közérdekű munka büntetésre ítélte, továbbá kötelezte őt az eljárás során felmerült több, mint 80.000.-Ft-os bűnügyi költség megfizetésére is – tájékoztatta hírportálunkat Dr. Berg Mária főügyész.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.