- hirdetés -

Egy Békés vármegyei település általános iskolájának tanárát gyanúsítják azzal, hogy megrontott egy 13 éves lányt, akit elképzelhető, hogy a nevelőapja kínált fel a pedagógusnak – írtuk meg korábban a Pesti Srácok értesüléseire hivatkozva. Most újabb részletek derültek ki az üggyel kapcsolatban.

Felháborodott olvasók keresték meg telefonon szerkesztőségünket, miszerint N. Zoltán, a pedofilbotrányban gyanúsított férfi a napokban közösségi oldalán egy új szöveges bejegyzéssel jelentkezett, melyben ártatlanságát bizonygatta és köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik az elmúlt időszakban mellette álltak.

Az olvasói jelzések nyomán megkerestük a Békés Vármegyei Főügyészséget, hogy megkérdezzük:

N. Zoltán azért került szabadlábra, mert nem követte el a bűncselekményt?

Kérdésünkre Dr. B. Nagy Barbara főügyészségi ügyész, sajtószóvivő az alábbi tájékoztatást adta:

„A terhelttel szemben az eljárás folyamatban van, jelenleg is személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés, távoltartás hatálya alatt áll. Az ügyben a bizonyítási eljárás a végéhez közeledik.”

A Büntetőeljárásról szóló 2017. évi XC. törvény alapján a távoltartás elrendelése többek között korlátozhatja a lakóhely, tartózkodási hely szabad megválasztását, előírhatja, hogy a terhelt egy meghatározott személlyel közvetlenül vagy közvetve ne léphessen kapcsolatba, vagy egy meghatározott, például oktatási intézménytől tartsa magát távol.

Az esetről korábban megírtuk, hogy az Orosházi Rendőrkapitányság 2023. február 3-án szexuális visszaélés bűntett gyanúja miatt őrizetbe vett két férfit. Mindkét gyanúsított egy 13 éves gyermek sérelmére követett el a megalapozott gyanú szerint szexuális cselekményt, az egyik gyanúsított pedig a gyermek apja. A nyomozásról az eljárás miatt, valamint a gyermekre tekintettel azonban bővebb tájékoztatást nem adtak. A legutóbb egy Békés vármegyei kistelepülésen tanító N. Zoltánt az eset nyilvánosságra kerülését követően azonnal kirúgták.

fotóillusztráció: pixabay.com

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.