- hirdetés -

Hatalmas kamionon érkezett rakomány Gádorosra szeptember 23-án. Németországból küldtek szállítmányt, elsősorban ruhaadományt a település lakóinak.

Két évente érkezik ruhaadomány Gádorosra, a németországi Himmelstadtból, minden alkalommal egyre több. 2005-ben indult ez az akció, az ötlet gazdája Maronka Lajos és egyik ismerőse volt. Az elképzelés azóta sem változott: a falubeliek helyzetén javítani és segíteni. Az első alkalommal 3,5 tonnányi adomány érkezett, az idei alkalommal már 17. A legutóbbi ilyen szállítmány 450 család helyzetén segített.

Hatalmas rakomány érkezett Gádorosra. Fotó: Rosta Tibor

– A rakományban többek között 3 kórházi ágy, járókeretek, székek is találhatóak, melyek jól jönnek majd a gondozási központnak. Ezen felül van még rengeteg felnőtt- és gyermekruha, kabát, cipő, iskolatáskák, valamint tanszerek. Bárki jöhet értük, akinek szüksége van rá. Bízunk benne, hogy minél több családon tudunk ezzel segíteni, ahogy eddig is. Ez korábban is hagyomány volt és a jövőben is folytatni fogjuk – mondta el Maronka Lajos, a település polgármestere, majd köszönetet mondott a himmelstadt-i és a gádorosi önkormányzatnak is.

Néhány napon belül megkezdik a csomagok és a ruhák szétosztását

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.