- hirdetés -

A Kodolányi János Egyetem májusban rendezte meg azt a tanulmányi versenyét, melyen a legszerencsésebbek külföldi utat nyertek. Nyolc diák gazdagodott rengeteg élménnyel az egy hetes kirándulás során.

A májusi tanulmányi verseny célja az volt, hogy felhívják a diákok figyelmét saját tehetségükre. A szervezők igyekeztek úgy összeállítani a feladatokat, hogy a diákok számára egy jó hangulatú megmérettetést jelentsen. A versenyzők többek között informatika, közgazdaságtan, biológia, kémia, egészségtan és matematika témakörökben mérték össze tudásukat.

Az a nyolc diák, akik a legjobbnak bizonyultak egy egyhetes szakmai körutat nyertek, melynek keretében svájci, osztrák és német múzeumokat látogattak meg, augusztus végén. Pangert Evelin, a Kodolányi János Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke, aki a szervezőcsapat tagjaként a diákokkal utazott elmondta, a kirándulás során minden nap előre meg volt tervezve.
– A nyereményhez tartozott az útiköltség térítése, a szállás, az étkezés biztosítása, sőt még egy kis költőpénz is – tájékoztatott az elnök.

Balról jobbra: P. Kovács Gyula, Pangert Evelin, Ravasz Tamás, Kalina Andrea, Fiam Regina, Szecskó Olga, Bánfi Bendegúz,Radics Orsolya, Groska Zsombor, Árvai Zoltán, Csikós Péter, Erzsiák Bence, Csík Andrea (Fotó: Gombás Ádám)

A szerencsés nyolc középiskolás közül néhány diák hazaérkezése után mesélte el, milyen élményekkel gyarapodott a verseny és az utazás során.
– Nagyon fontos volt számomra ez a tanulmányi verseny, hiszen rengeteg tapasztalattal gazdagodtam közben. A kirándulás alkalmával olyan új élményeket szereztem, amelyek jó hatást gyakoroltak rám, valamint személyesen láthattam a különbséget Magyarország és a kirándulás során látott országok között – fogalmazott Erzsiák Bence, a Táncsics Mihály Gimnázium 12.B osztályos tanulója. Hozzátette, mivel nagyon érdekli a mechanika, a BMW Múzeum állt legközelebb hozzá.

Groska Zsobor szintén a Táncsics Mihály gimnázium 12. B osztályos tanulója elmondta, a Kodolányi tanulmányi verseny előtt még nem mérettette meg tudását, így jó alkalom volt arra, hogy kipróbálja magát, valamint új területeket ismerjen meg.
– Az egy hét alatt látottak közül én a Technorama-t emelném ki, mivel ott olyan technikai vívmányokat ismerhettünk meg, amelyeket eddig nem volt alkalmunk – fogalmazott a tanuló.

A BMW Múzeum minden diákot érdekelt (Fotó: Pangert Evelin)

A 12. B osztályos táncsicsista, Fiam Regina kiemelte, a tanulmányi versenyre azért jelentkezett, hogy próbára tegye magát és felmérje jelenlegi tudását.
– Sok újat tanultam és új szakterületek felé tekinthettem el. Az utazás során számomra is a svájci Technorama volt a legizgalmasabb állomás, hiszen ott érdekes kísérleteket láthattunk és próbálhattunk ki – ismertette.

Árvai Zoltán, a mezőkovácsházi Hunyadi János Gimnázium 12. A osztályos tanulója évek óta tanul németet, így a kirándulás lehetőséget biztosított számára, hogy anyanyelvi környezetben hasznosítsa tudását.
– Mivel később tolmács szeretnék lenni, számomra jó próbának bizonyult ez a tanulmányi út, melynek keretein belül ellátogathattunk Ausztria, Németország és Svájc számos tudományos és kulturális intézetébe – fogalmazott a végzős diák.

A nyertes tanulók úgy fogalmaztak, a tanulmányi út során nemcsak új ismeretekkel, hanem baráti kapcsolatokkal is gazdagodtak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.