- hirdetés -

Immár harmadik éve Békés megye 2000 nyolcadikos diákja kap ingyenes pályaválasztási kiadványt a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamarától. Idén az általános iskolások mellett a középiskolás korosztályra is kiterjesztik a pályaorientáció ezen formáját, amelyet 2018-ban Szakképzési Díjra jelöltek.

Orosházán szeptember 17-én adták át azt a 115 diáknaptárat, amelyet a Vörösmarty Mihály Általános Iskola és tagintézményeinek nyolcadikosai kaptak meg. A székhelyintézményben 72 tanuló kapott kedden naptárat.

Sok hasznos információval gazdagodhatnak a nyolcadikosok (Fotó: Rosta Tibor)

– A kiadványban a nyolcadikosok hasznos információkat olvashatnak a pályaválasztással kapcsolatban. Többek között arról is tájékozódhatnak, hogy mi a menete a tovább tanulásnak, illetve milyen határidőket kell betartaniuk középiskolába jelentkezéskor – ismertette Aminné Móricz Márta, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola pályaválasztási felelőse.

A kiadvány a Nemzetgazdasági Minisztérium erre a célra felhasználható pályázata keretében készült el. A középiskolások egy határon átnyúló projekt keretében jutnak a naptárhoz egy későbbi időpontban, szintén kétezren – tájékoztatott a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara sajtóreferense.

Kedden 72 diák kapott naptárat a Vörösmartyban (Fotó: Rosta Tibor)

Szeptember hónapban az iparkamara dolgozói viszik el az intézményekbe sok esetben a szakképzésben partner vállalkozások látogatásával összehangolva. Elsősorban azokat az iskolákat keresik meg, amelyek egyéb területeken is kérik a kamara segítségét a pályaválasztásban.

Az iparkamara – pályaorientációs tevékenysége keretében – több formában is megszólítja a pályaválasztás előtt állókat. Osztályfőnöki órákat, szülői értekezleteket és üzemlátogatásokat szerveznek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.