- hirdetés -

Négy kategóriában díjazta 2022 legjobbjait a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara csütörtöki küldöttgyűlésén. Az év Békés vármegyei kereskedője, szolgáltatója díjat Jámbor Rudolf méteráru kereskedő, Az év Békés vármegyei kamarai vállalkozója díjat a Linamar Hungary Zrt. vezérigazgatója, Havasi Csaba vehette át.

Az ünnepségen dr. Orosz Tivadartól, a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökétől vehették át a díjakat a kitüntetettek. Az elnök méltatta a négy kategória díjazottjait, akik ebben a mostani nehéz és bonyolult gazdasági környezetben is tudtak a jók között a legjobbak lenni kategóriájukban. Az elhangzott méltatásokból mindenki megismerhette a kitüntetettek hátterét is.

A Linamar Hungary Zrt. a kanadai multinacionális Linamar Corporation tagjaként 2022-ben Békés vármegye legnagyobb árbevételű és legnagyobb munkáltatója. A vármegyében négy gyártó divíziót működtet, melyből kettő Orosházán, kettő pedig Békéscsabán található.

Havasi Csaba, az év Békés megyei Kamarai Vállalkozója (Fotó: Horváth Bence)

A cég elődje eleinte mezőgazdasági gépek gyártásával kezdte tevékenységét, 1992-ig Mezőgazdasági Gépgyártó Vállalat, majd 2003-ig Mezőgép Rt. Orosháza néven. A rendszerváltás után egy kanadai családi vállalkozás tulajdonába került és bővült ki a magyarországi vállalat palettája az autóipar kiszolgálásával is.

A Linamar Hungary Zrt. 2022. évi árbevétele meghaladta a 97 milliárd forintot, amely több mint 60 százalékos növekedést jelent a 2021. évhez képest, a vállalat jelenleg 3500 munkavállalót foglalkoztat.

Havasi Csaba Drezdában szerszámgép-tervezést tanult. Miután végzett, Tatabányán dolgozott gépgyártásban, majd 1987-ben Kanadában, a Linamarnál folytatta pályafutását. Amikor a Linamar megvette a Mezőgépet Orosházán, visszatért Magyarországra, hogy erősítse az itteni menedzsmentet. Havasi Csaba 2016. május 27-től a Zrt. vezérigazgatója.

Az év Békés megyei kereskedője, szolgáltatója: Jámbor Rudolf (Fotó: Horváth Bence)

A másik orosházi kitüntetettet, Jámbor Rudolfot sokan Rőfös Rudiként ismerik. Orosháza egyik legnépszerűbb kereskedője. Amikor pályát kellett választania először a papír-írószer boltba jelentkezett, de miután kiderült, hogy a méteráru boltba csak és kizárólag fiú tanuló kell, a textil mellett döntött. A középiskolában aztán az addigi közepes és jó tanulóból kiváló lett és ízig-vérig “rőfös” vált belőle.

Az első saját üzletét 1987-ben nyitotta meg. Jámbor Rudolf elve a több lábon állás. Hisz benne, hogy a jó szakemberképzéshez jó alapképzés kell, ezen kívül nem árt az sem, ha a munkánk egyben a hobbink is.

A küldöttgyűlésen Jámbor Rudolf és Havasi Csaba mellett kitüntetést vehetett át az érdi székhelyű, de vésztői telephellyel rendelkező Electraplan Kft. igazgatója és Lukoviczky György központi fűtés-, gázvezeték és készülék- és vízvezeték szerelő mester.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.