- hirdetés -

Ficsor Zoltán mestercukrász készítette el korábban az OrosCafé-tortát. A húsvéti hosszú hétvégére ajánljuk szíves figyelmükbe a receptet:

Hozzávalók:
A piskótához:

20 db tojás
40 dkg cukor
50 dkg liszt
1 kk sütőpor
3 dkg kakaópor (a barna piskótához)

A krémhez:
9 dl tej
20 dkg cukor
1 dl kávé
15 dkg liszt
1 l tejszín

Elkészítés: A cukrot a tojásfehérjével habbá verjük, majd a külön szedett és időközben kikevert tojássárgájához szedjük. Ezután belekeverjük a lisztet és a sütőport, majd három részre osztjuk szét. Az egyik részhez hozzákeverjük a 3 dkg kakaóport. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd a három piskótát egyesével 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Miután elkészültek, megvárjuk, míg kihűl, csak ezután szedjük le a sütőpapírról.

Eközben elkészíthetjük a krémet. A 9 dl tejet és 1 dl kávét 20 dkg cukor hozzáadásával feltesszük melegedni. Amikor már felmelegedett, de nem forr, kimerünk a keverékből és a 15 dkg liszthez adjuk. Ezt addig csináljuk, míg palacsintatészta sűrűségű krémet nem kapunk. Fontos, ne legyen se túl sűrű, se túl híg. Megvárjuk, míg a maradék kávés keverék felforr, ekkor öntjük hozzá a lisztes keveréket. Mindezt addig főzzük, amíg a közepe úgy nem puffog, mint amikor lekvárt főzünk. Miután elkészült a krém, egy liter tejszínt habbá verünk. Ezt három részre osztjuk. Az egyik részt a kész kávés krémünkhöz keverjük, majd ezt is három részre osztjuk. Ekkor jöhet a sütemény összeállítása.

A fehér piskótát tesszük legalulra, erre jöhet egy réteg kávés krém, majd egy réteg hab. Ezután következik a barna piskóta, erre ismét kávés krémet és egy réteg habot teszünk. Ráhelyezzük a második fehér piskótalapot, melynek tetejére kenjük a maradék kávés krémet. A süteményt ezután olvasztott fehér és barna csokoládéval márványmintásan díszítjük. Mielőtt felszelnénk, egy napot állni hagyjuk a hűtőben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.