- hirdetés -

A megye egyik meghatározó autós centruma, a Meszlényi-Autó tizenötödször készül megünnepelni születésnapját. Mint az elmúlt években, ezúttal is szakmai nap előzte meg a várható nagy dzsemborit.

A meghívott vendégek érdekes előadásokat hallgathattak a cég partnerei (bank, biztosító, gyártók) jóvoltából, de mód nyílt kötetlen beszélgetésekre, és a modell palettán szereplő majd minden autó kipróbálására is. Meszlényi György tulajdonos-ügyvezető elmondta, jók ezek a szakmai napok, hisz a hétköznapokban ritkán adódik, hogy összejöjjön szinte a teljes szakma és sokszor egy jó beszélgetésre sincs elég idő.

Nagy érdeklődés övezte a szakmai nap előadásait (Fotó: Takács Csaba)

– Az új autók piacán az elmúlt évekhez képes némi fellendülés tapasztalható. A 2009-et követő hat-hét év volt a mélypont, az utóbbi években a gazdasági körülmények javulásával a piac visszatérni látszik a 2008 előtti szintre. A jövő mindenképp az elektromos és hibrid autóké. Minden gyártó gőzerővel dolgozik az ez irányú fejlesztésein. Az eladásokban is egyre nagyobb arányt képviselnek a hibrid autók. Nem gondolom, hogy a teljes elektromos autózási fog eljutni a világ, de ebben az átmeneti időszakban nagyon jó választás tud lenni a hibrid és az elektromos autó is – teszi hozzá Meszlényi György.

Akár az ügyvezetőt is kérdezhették az új Lexus Hibridről és társairól (Fotó: Takács Csaba)

A magyar vásárlók meglehetősen érzékenyek az árra. Ez nagyban függ attól, hogy az adott gyártó mekkora sorozatot tervez az adott modellből. Az elektromos autók forgalma még egyenlőre viszonylag kisebb, ezért az árak is magasabbak.

– Arra számítunk, hogy az elektromos autózás elterjedésével ezek, a most még magasabb árak is mérséklődhetnek a nagyobb darabszám miatt. Ugyanakkor aki eldöntötte, hogy ilyen autót akar, annak számára most sem elérhetetlenek ezek a kocsik – osztotta meg véleményét a tulajdonos-ügyvezető.

A szombati szülinapi bulira készülő Meszlényi-Autó minden esetre köszöni, jól van. Mint Meszlényi György elmondta, sok embert, sok partnert, vásárlót várnak a szombati bulira, akiknek szeretnének kellemes perceket adni mosolygós arcokat varázsolni és aki adni tud másoknak valamit, az rendszerint jól van.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.