Önkormányzati választás: hétfő délutánig gyűjthetők az aláírások

- hirdetés -

Bő egy napjuk maradt a pártoknak, egyesületeknek és a független indulóknak arra, hogy összegyűjtsék az októberi önkormányzati választáson való induláshoz szükséges érvényes ajánlásokat.

Hétfő délután 16 órakor kell leadniuk a polgármester- és képviselőjelölteknek a helyi választási bizottságoknál (a főpolgármester-jelölteknek a Fővárosi Választási Bizottságnál) az összegyűjtött ajánlásokat tartalmazó ajánlóíveket, eddig lehet bejelenteni az indulási szándékot is – írja az MTI.

A határidőn túl érkező ajánlásokat és jelentkezéseket a bizottságok már nem fogadhatják el. Az ajánlások érvényességét a bizottságok mellett működő irodáknak ellenőrizniük kell.

A Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldala szerint vasárnap reggelig több mint 39 ezer jelöltet jelentettek be a választási bizottságoknál.

Orosházán a három szervezet, a Fidesz-KDNP, az MSZP és a Jobbik, a Momentum és a Demokratikus Koalíció által támogatott Közösen Orosháza Városért mozgalom jelöltjei is összegyűjtötték a kellő számú aláírást. Előbbi kettő jelöltjeit már nyilvántartásba is vették, míg a Közösen Orosháza Városért mozgalom képviselőinek nyilvántartásba vétele még nem jogerős.

A bejelentett nem válik azonnal jelöltté: a helyi választási bizottságoknak négy napjuk van a döntésre, és ha érkezik jogorvoslati kérelem a nyilvántartásba vétel ellen, elhúzódhat az eljárás.

Ide kattintva az összes októberi választással kapcsolatos cikkünket megtalálja.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.