- hirdetés -

Mostanra érett meg annak a rengeteg munkának és kitartásnak a gyümölcse, amit Kárai Tamás és csapata az elmúlt években befektetett. Töretlenül halad előre az orosházi pilóta és nem áll meg egy-egy eredmény után, hanem megy tovább.

Franciaországban rendezték az Rallycross Európa Bajnokság ötödik futamát, melyen közel 30 versenyző állt rajthoz. Erről a rendezvényről tudni kell, hogy a versenysorozat egyik legnehezebb futamáról van szó, mivel a rendkívül erős és színvonalas francia bajnokságból sokan neveznek be csak erre a versenyhétvégére.

Az Európai elit is tudja már a magyar pilóta nevét (Fotó: Kárai Motorsport)

Kárai Tomi az elmúlt évek alatt már letette a névjegyét ebben a sorozatban is, és a francia viadalon ez szépen visszatükröződött. A szabadedzésen első idővel kezdett, a lendület pedig folytatódott az előfutamokon is. Az első kvalifikációt a harmadik helyen abszolválta és a kiváló negyedik pozícióból várta a második napi folytatást. Itt már csak a döntőbejutás volt a cél. Nagyon szoros pontállás mellett ment az adok- kapok.

Tomi az első elődöntő második sorából rajtolt az Audival. Az egész hétvégén a mezőny legjobb rajtját produkálta és most is szinte kilőtt a rajtrácsról. A nagy lökdösődés következményeként hárman is kiestek a további küzdelmekből. Tomi azonban a megismételt elődöntőn sem dőlt hátra és a második helyen ért célba. A döntőben pedig mindent egy lapra tett fel. Egy jó rajt után ott volt folyamatosan a dobogós pozíciók valamelyikén.

Nagy harc és sok test-test elleni küzdelem jellemzett minden futamot (Fotó: Kárai Motorsport)

– Nagyon örülök a harmadik helynek. Franciaországban egy ilyen eredmény felér egy győzelemmel. Nagy csatákat vívtunk egymással és azt gondolom, kihoztuk az autóból is, amit terveztünk. Voltak kisebb technikai problémáink, de a szerelőim nagyon jó munkát végeztek és mindent megoldottak. Az egyik nagy fejtörést a gumik jelentették, mert ez a pálya nagyon ledarálta a futófelületet és a megfelelő tapadás itt komoly másodpereceket jelent. Éreztem a nyomást az elődöntőben, amikor csak franciák voltak körülöttem és tudtam, hogy mindenki nekik szurkol, de tudtam azt is, hogy le lehet őket győzni. A verseny végén és azóta is rengeteg gratulációt és elismerést kapok. Ez azért is jól esik, mert nagyon sok munkánk van ebben az autóban és itthon, Magyarországon készítjük fel minden futamra – mondta a friss harmadik helyezett, orosházi pilóta.

A kontinentális bajnokság következő és egyben utolsó futama, két hét múlva Rigában lesz. Addig pedig magyar földön, Kakucson találkozhatunk a Kárai Motorsport tagjaival szeptember 7-8-án.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.