- hirdetés -

Új, a Bibliából származó igével vág neki a tanévnek a Székács József Evangélikus Iskola. A nevelőtestület augusztus 29-én döntötte el, melyik legyen az a mondat, amely istentiszteleteiken és különböző programjaikon még többször elő fog kerülni.

A kezdetek óta hagyomány a Székács József Evangélikus Iskolában, hogy minden tanév előtt új igét választanak. A 2019/2020-as évben János evangéliumának egyik sorára esett a választásuk, mely így hangzik: Én vagyok az ajtó. Az iskola beszámolója szerint, a diákok és pedagógusaik között még sokszor elő fog kerülni ez a mondat, főként istentiszteleteken, áhítatokon és különböző rendezvényeiken hallhatnak róla.

Először a pedagógusok tanévkezdő csendesnapján került szóba ez a mondat. Augusztus 29-én az óvoda és az iskola teljes nevelőtestülete Medgyesegyházára utazott, a helyszín kiválasztását egy meghívás segítette. Nyáron ugyanis családjával együtt Medgyesegyházára költözött Szigethy Szilárd iskolalelkész, miután elfogadta a helyi evangélikus egyházközség meghívását a megüresedett parókus lelkészi helyére.

Medgyesegyházán zajlott a pedagógusok tanévkezdő csendesnapja (Fotó: iskola)

Énekszóval és fényképes meditációval kezdődött a nap, melyet Szigethy Szilárd áhítata követett. Az új igéről beszélve a jézusi ajtó hívogatása és nyitottsága mellett megosztotta a hallgatósággal az ige szó szerinti, eredeti jelentését: Jézus korában ugyanis a juhok ajtó nélküli karámban éjszakáztak. Éjjel a pásztor a küszöbön keresztbe fekve aludt, így saját testével védve a bárányokat.

A léleknyitó gondolatok után az igéhez kapcsolódó csoportos játékkal és beszélgetésekkel folytatódott a nap, a templom és a parókia különböző helyszínein. Végül a medgyesegyházi evangélikus templomban minden pedagógus áldásban részesült, az osztályok és az óvodai csoportok megkapták azokat az igéket, melyek ebben a tanévben vezetik őket. A pedagógus csendesnap végül közös ebéddel zárult.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.