- hirdetés -

A tavalyihoz hasonlóan, idén is látványos fáklyázással kezdődik városunkban a hőlégballon fieszta, szeptember negyedikén. A program az Orosházi Nyár 2019 programsorozat részeként valósul meg Orosháza-Gyopárosfürdő légterében szeptember 5. és 8. között.

Különleges felvonulás részesei lehetnek az orosháziak szerdán, hiszen hőlégballonos fáklyázás lesz este a városközpontban. A fiesztára érkezett csapatok az autók platóján lévő kosaraikkal vonulnak fel, miközben időről időre bemutatják, hogyan lángol a ballont hajtó égő, melynek eredményeként több méteres tűzcsóvák csapnak majd az égbolt felé.

A menet szeptember 4-én 19 órakor az Alföld Gyöngye Hotelből indul, majd a Szentesi úton található tűzoltóság épületétől rendőri felvezetéssel haladnak tovább. A ballonosok fáklyázva vonulnak végig a Kossuth szakképző épülete előtt, majd a Rákóczi úton és a Győri Vilmos téren haladva a Mikszáth Kálmán utca felől közelítik meg a főteret, ahol egészen 20 óra 30 percig tart a program.

Tavaly is látványos és különleges program részesei lehetettek a kilátogatók (Fotó: Rosta Tibor)

A tavaly nagy sikernek örvendő hőlégballon fieszta idén is három napon keresztül tekinthető meg, szeptember ötödike és nyolcadika között. Az Aquila Team és az orosházi önkormányzat közös szervezésében megvalósuló eseményen tíz hőlégballonos csapat teszi tiszteletét.

Repülhetünk mi is!

A repülések csütörtöktől szombatig terjedő időszakban minden nap a kora reggeli és késő délutáni órákban valósulnak meg. A vasárnapi nap folyamán a hőlégballon pilóták látványos ügyességi játékát, az úgynevezett kulcsos repülést tekinthetik meg. Az utolsó repülési napon a ballonok közvetlen a város fölött fognak átrepülni célpontul véve Orosháza főterét.

A felszállási időszakok tervezett kezdete: délelőtt 06:00, délután 18:00. További információk erre a linkre kattintva érhetők el, míg érdeklődni az orosházi Tourinform irodában lehetséges.
Telefon: +36-30/163-9688, e-mail: tourinformoroshaza@gmail.com

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.