- hirdetés -

A gádorosi Kóródi István ezüstérmet szerzett súlylökésben Newcastleban a szervátültetettek világjátékán. Az orosházi származású testnevelőedző Mihály Norbert úszó tanítványát kísérte el.

Az 59 ország részvételével megrendezett, XXII. Szervátültetettek Világjátékán a magyar csapat összesítésben az előkelő nyolcadik helyen végzett Newcastleban. Európai országként egyedül csak a házigazda, Egyesült Királyság tudott Magyarország elé kerülni az éremtábla első helyét megszerezve – írja közleményében a Magyar Szervátültetettek Szövetsége

A magyar szervátültetett válogatott sportolói között szerepelt a gádorosi Kóródi István, aki 55 éves, 1997 óta vesetranszplantált. Kilenc éves korától kézilabdázott – igazolt játékosként is, majd a sikeres veseátültetés után kezdett el atletizálni. Ez a Világjáték a 13. nemzetközi verseny volt, amin sikerrel vett részt.

Súlylökésben ezüstérmet szerzett, gerelyhajításban a negyedik helyen végzett, kislabdadobásban a hatodik lett, diszkoszvetésben a nyolcadik helyen zárta a versenyt.

Fotó: Magyar Szervátültetettek Szövetsége

A Magyar Szervátültetettek Szövetsége büszke, hogy versenyzői a rendkívül erős mezőnyben, 11 sportágban, 18 arany-, 26 ezüst-, 33 bronzérmet szereztek. Két világcsúcs is született atlétikában: diszkoszvetésben és súlylökésben. A világversenyen több mint 2300 szervátültetett sportoló vett részt.

A hazai csapatot 54 sportoló — 32 vese-, kilenc máj-, három kombinált vese- és máj-, egy tüdő-, három szív- és hat csontvelő átültetett— alkotta, akik 11 sportágban álltak rajthoz, korosztályos bontásban (tenisz, tollaslabda, triatlon, úszás, asztalitenisz, atlétika, kerékpár, bowling, darts, petanque, röplabda).

Orosházát is képviselték

A magyar csapattal utazott úszóedzőként az orosházi származású testnevelőtanár, Mihály Norbert, aki szentendrei tanítványát, a kombinált vese és májtranszplantált Jeszenkovits Juditot kísérte el a versenyre. Judit az uszodában négy ezüstérmet szerzett.

Fotó: Magyar Szervátültetettek Szövetsége

A magyar csapat a kezdetek óta az élvonalban szerepel a nemzetek összesített pontversenyében. A Magyar Szervátültetettek Szövetsége hálás mindazoknak, akik segítettek abban, hogy a szervátültetett csapat végül kiutazhatott, és mindazon szurkolóknak, akik buzdításával végül dicsőséggel térhetett haza.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.