- hirdetés -

Megnyitották az évet és az új igazgatót is köszöntötték a Református Kéttanítási Nyelvű Általános Iskolában, augusztus harmincadikán. Az intézményben 429 diáknak szól majd az első becsengetés.

Pénteken, a nyári szünet után ismét gyermekektől és felnőttektől volt hangos az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola minden szeglete. Este hat órára matrózgalléros és kék nyakkendős diákok, tanáraik és szüleik sorakoztak az udvaron, hogy közösen nyissák meg a 2019/2020-as tanévet.

A Himnuszt követően az ünnepségen elsőként az iskola legújabb nebulóit, az első osztályosokat köszöntötték név szerint, majd az iskola egyik tanulója mondta el Kálnay Adél Köszöntő című versét. A szavalat után az intézmény iskolalelkésze, Szalkay Róbertné köszöntötte a diákokat, majd a beszédét egy igével és egy ahhoz fűződő történettel nyitotta meg: minden dolgotok szeretetben menjen végbe.

– Sokunknak mond ez a szó valamit, hogy szeretet, azonban nagyon sokszor azt tapasztaljuk, hogy sokkal könnyebb a másik embert nem szeretni, kirekeszteni, veszekedni vele, magára hagyni és sokkal nehezebb olyan megoldást találni, amelyben szeretetet adunk és szeretetet tapasztalunk meg. Ez az ige erre akar megtanítani bennünket, hogy érdemesebb a nehezebb utat választani – fogalmazott az iskolalelkész.

Szalkay Róbertné beszéde után két tanuló verse következett, de az időjárás közbeszólt. A megérkező eső miatt a rendezvény a tantermekben folytatódott.

– Az iskola az egyik hely, ahol megtanulhatunk olyan dolgokat, amelyeket eddig nem tudtunk. Ebben a tanévben azonban szeretném, ha sok olyan dolgot is tanulnánk, ami nincs benne szó szerint a tankönyvekben. Sokáig sorolhatná ezeket a szavakat. Hit, Önismeret, tisztelet, szeretet, önbecsülés, siker, jóság, tolerancia. – ezt már az intézmény új igazgatója, Víghné Pintér Lilla mondta el ünnepi beszédében, aki kiemelte, ebben a reményeik szerint sok sikert hozó új tanévben, a keresztény értékeikre fókuszáljanak. Végül az eseményen az iskola öt új tanárát is köszöntötte.

Régi-új igazgató az iskola élén

Víghné Pintér Lilla immáron negyven éve végzi lelkiismeretesen munkáját, idén harminchatodik tanévét kezdi meg a Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola épületének falai között.

Érettségi után a Szegedi Tudomány Egyetem, Juhász Gyula Pedagógusképző Karán végzett Magyar-Orosz szakon, a József Attila Általános Iskolában 1984 augusztus elsején kezdte meg munkáját. Eleinte mindkét tantárgyat tanította, mára azonban magyar szakos tanárként tevékenykedik.

Fotó: Kecskeméti Krisztina

Az igazgató elmondta, nagyon örül ismételt kinevezésének.
– Meghatódtam és örömmel vettem, hogy abban az évben állhatok itt, mikor Orosháza 275 éves, az Orosházi Református Egyházközség 160 éves és iskola 125 éves. Ez igazán megérintett és jó érzéssel tölt el – fogalmazott az igazgató.

Mint mondta a rengeteg cél között az egyik legfontosabb az, hogy nyugodt, kiegyensúlyozott, aranyos, jókedvű gyerekek járjanak ide és ilyen pedagógusok dolgozzanak az intézményben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.