- hirdetés -

Izgatott kilencedikes diákoktól volt hangos augusztus 28-án a Táncsics Mihály Gimnázium aulája. Ekkor vette kezdetét az intézmény hagyományos, idén már hetedik alkalommal megrendezett gólyatábora, ahol ezúttal indiánokká váltak a tanulók és tanáraik.

Közeleg a szeptember, hamarosan becsengetnek, Orosházán is diákok százai készülnek az új tanévre és szerzik be új tanszereiket. A Táncsics Mihály Gimnázium kilencedikeseinek azonban valami más miatt is emlékezetesek maradhatnak augusztus utolsó napjai. Idén sem maradhatott el az intézmény gólyatábora, melynek nyitányán a diákok és tanáraik ezúttal indián harci díszekben pompáztak az osztályok egyenpólói mellett.

A háromnapos program augusztus 28-án, a gimnázium aulájában vette kezdetét, célja ezúttal is az mint az elmúlt években. A csapatösszetartás, a közösségépítés, hogy a diákok már gimnáziumi tanulmányaik előtt megismerhessék leendő osztálytársaikat és osztályfőnökeiket. A résztvevőknek előbb a szabályokat ismertették tanáraik és a tábort szervező tizedik osztályos társaik, majd még bent az iskolában ismerkedő, játékos jellegű feladatokban vettek részt, mielőtt elutaztak volna szállásukhoz, a gyopárosi Faház Kempinghez.

A délutáni program során a szállás elfoglalása mellett közös feladataikra készültek, majd a tábortűznél az osztályok zászlóit és jelmezeiket is bemutatták egymásnak. Másnap a gólyaavatás mellett közös táncot és jelenteket kell bemutatniuk, melyhez osztályfőnökeik, Bánhegyi Edina, Erostyák Zoltán, Mikulás Rolandné, Mucha János és Szitó Tímea sorsolták ki a zenéket, a műfajt, valamint az adott jelenet utolsó mondatát.

A diákokra ezen kívül még bátorságpróba és különböző ügyességi vetélkedők is várnak az eredményhirdetés előtt. Mint mondták, a gólyatábor kiváló alkalom arra, hogy egyfajta kapocsként az ismerkedés mellett a következő négy évet is megalapozza.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.