- hirdetés -

Az Országos Rallycross Bajnokság hatodik futamát az ausztriai Greinbachban rendezték, mely az osztrák és a magyar mezőnyt is fogadta.

A Supercars kategóriában rajthoz álló orosházi pilóta nem bízott semmit a véletlenre és már a szabadedzéseken kibérelte magának az első helyet. Az Audi A1 és Tomi minden időjárási körülményhez jól tudott alkalmazkodni és a legjobbjukat nyújtani.

– Sikerült minden edzést, előfutamot és a döntőt megnyernünk. Nagyon jó volt a pályán autózni. Nem éreztem azt a fajta nyomást, mint akár egy Európa-bajnoki futamon, de szerettem volna bizonyítani. Ilyenkor az a célom, hogy megtaláljuk ez ideális beállításokat és jól kezelhető legyen az autó. A következő hétvégén Franciaországban lesz az idei egyik legfontosabb versenyünk, ahol közel 30 ellenféllel kell megküzdenünk. Itt akár tized vagy század másodpercek döntenek majd egy- egy helyezésen és egy hiba akár az egész hétvégi teljesítményünket elronthatja. Fontosnak tartom ezt a Greinbach-i győzelmet, mert lendületet ad a csapat minden tagjának és mivel nagyon sűrű a versenyprogramunk (5 hétvégén keresztül, minden hétvégén verseny!), kellenek a részsikerek, amikből építkezünk – elemezte az audis pilóta.

Az orosházi pilóta magabiztos és nagyon gyors volt Greinbachban is (archív fotó: Kárai Team)

A Kárai Motorsport versenyzője tehát pénteken (augusztus 30-n) már a francia Lohéac- ban rója a köröket és remélhetőleg ismét szenzációs eredményeket tud majd felmutatni.

– Ezt a pályát nagyon szeretem. Sokszor versenyeztem már rajta és mindig nagyon élveztem. Bízom benne, hogy minden a terveink szerint fog alakulni. Rajtam és a szerelőimen biztos nem fog múlni, és a maximumra törekszünk – mondta Tomi.

A magyar bajnokság szeptember 7-én Kakucson folytatódik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.