- hirdetés -

Nyilvánosságra hozták a pótfelvételi ponthatárait. Több ezer jelentkező tudja meg a következő órákban, hogy bekerült-e az általa kiválasztott intézménybe.

A ponthatárokat elsőként a felvi.hu-n nézhetik meg az érintettek, de akik megadták a mobilszámukat, sms-ben is értesítést kapnak az eredményről. A pótfelvételi ponthatárai nem lehetnek alacsonyabbak a jogszabályi minimumponthatárnál. Ez az alap- és osztatlan szakokon 280, a felsőoktatási szakképzéseken 240, míg a mesterszakokon 50 pontot jelent.

Fontos szabály az is, hogy ha egy adott szakot ugyanabban a költségtérítési formában, ugyanabban a munkarendben, oktatási helyszínen vagy intézményben az idei általános felvételin is meghirdettek, akkor a július 24-én közzétett limitnél nem lehet alacsonyabb a pótfelvételi ponthatára.

A felvi.hu tájékoztatása szerint a felvettek a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a ponthatárok kihirdetését követően a felsőoktatási intézményektől kapják meg szeptember első napjaiban.

Augusztus 26-án hozták nyilvánosságra a felvételi ponthatárokat

Az Oktatási Hivatal minden jelentkezőre besorolási döntést hoz, az erről szóló határozat elérhetővé válásáról elektronikus levélben értesíti a jelentkezőket a ponthatárok megállapítása után. A besorolási határozat az E-felvételi. A besorolást nyert jelentkezőknek az érintett felsőoktatási intézmény egy ún. felvételi határozatot küld és tájékoztatja a felvett jelentkezőt a beiratkozás helyéről, idejéről és az ezzel összefüggő teendőkről.

Az idei felvételi eljárások során országszerte a következő szakok számítottak a legnépszerűbb célpontoknak: gazdálkodási és menedzsment, kereskedelem és marketing, mérnökinformatikus, ápolás és betegellátás, turizmus-vendéglátás, gépészmérnöki, óvodapedagógus, gazdaságinformatikus, pszichológia, pénzügy és számvitel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.