- hirdetés -

Idén is meghirdette iskolakezdési segélyakcióját az Ökumenikus Segélyszervezet. A céljuk az, hogy 1000 rászoruló gyermeknek fejenként 10 000 forint értékű tanszercsomagokkal jelentős, kézzel fogható segítséget nyújtsanak már az első becsöngetés előtt

A tanévkezdés a legtöbb család számára jelentős anyagi teher, a legszegényebbeknek pedig önerőből esélyük sincsen, hogy minden szükséges iskolaszert biztosítsanak a gyermeküknek. Így sok gyermek megfelelő eszközök nélkül kénytelen kezdeni a tanévet, mert szülei nem tudják megvásárolni a szükséges iskolaszereket. Az ő esélyeik már az első becsöngetés előtt rosszabbak társaikénál. A rossz minőségű vagy hiányzó tanszer nemcsak a tanulást akadályozza, de szégyenkezésre is készteti a nehéz sorsú gyermekeket: azt erősíti bennük, hogy ők kevesebbek, mint a többiek.

A szervezet 2012-ben elsőként meghirdetett augusztusi akciója olyan családoknak segít, akik számára a biztos lakhatás és az alapvető élelmiszerek beszerzése is mindennapi küzdelem. Ezen családok számára a tanévkezdéssel járó, gyerekenként több tízezer forintos egyszeri kiadás megoldhatatlan feladat.

A becsengetés előtt 1000 gyermeknek szeretnének segíteni, de további célja a szervezetnek, hogy lehetőség szerint év közben is minél többüknek nyújtsanak folyamatos támogatást a szegénység okozta hátrányok leküzdésében. Az 1000 csomag összeállításához szükséges pénzen felül beérkező adományokat ugyanis a gyermekek felzárkózását elősegítő egész éves munka támogatására fordítják.

A Fradi is csatlakozik

A Ferencvárosi Torna Club is csatlakozik az Iskolakezdés együtt! segélyakcióhoz A kezdeményezés kétféle módon is lehetőséget kínál a szurkolóknak a nehéz sorsú családok támogatására. Ha valaki személyesen vásárol a Fradi Shopban, akkor az ott kiválasztott és a segélyakcióra felajánlott iskolaszereket a pénztár mellé kihelyezett, felmatricázott dobozokban helyezheti el. Az adományozás történhet online is. A futballklub webshopjában történő vásárlás esetén a szervezők azt kérik, hogy a megjegyzés rovatba írják be az „Iskolakezdés” szót és a termékek nevét, amelyeket felajánlanak a gyermekek részére. A rendelés leadását követően a Fradi Shop munkatársai elhelyezik ezeket a gyűjtő dobozokban. A felajánlott iskolaszereket az Ökumenikus Segélyszervezet juttatja el a rászorulókhoz.

A program időtartama: augusztus 15-31.

A Ferencvárosi Torna Club és az Ökumenikus Segélyszervezet 2014 óta stratégiai partnerek, az elmúlt évek során számos segélyakcióban működtek együtt. Több száz rászoruló részére osztottak meleg ebédet, valamint rászoruló családok számára gyűjtöttek meleg ruhákat a klub tagjai és szurkolói. A hokisok és az öregfiúk labdarúgócsapat pedig a veronai buszbalesetben elhunyt áldozatok hozzátartozói számára gyűjtött pénzadományt.

(Kiemelt kép forrása: Ökumenikus Segélyszervezet)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.