- hirdetés -

Orosházán készültek a 2019-es versenyszezon további küzdelmeire és az augusztusi korosztályos Európa-bajnokságra a magyar válogatott kick-boxolói. Az edzőtáborban a formagyakorlat mellett light-kontact és kick-light szabályrendszer szerint is gyakoroltak a küzdősportolók.

Számos újdonságot és fejlődést hozott a 2019-es év a magyar kick-box sportban, azon belül is a formagyakorlati szakágban. Idén külön formagyakorlati magyar bajnokságot rendeztek Orosházán, melyben minden korosztály képviseltette magát, de a nívós külföldi versenyeken és a budapesti Világkupán is szép eredmények születtek, valamint a békéscsabai Diákbajnokságon is tekintélyes mezőny indult.

Ilyen előzményeket követően nem meglepő, hogy augusztus végén a Győrben rendezett Utánpótlás Kick-box Európa-bajnokságon tekintélyes létszámú magyar versenyző indul majd a különböző kategóriákban. Ehhez elengedhetetlen a jó felkészülés, ezért a válogatott keret tagjai az elmúlt héten Orosházára érkeztek, hogy együtt készüljenek fel a Contact K.T.H.E. és a Kondorosi Kick-box SE versenyzőivel.

A kisebbektől a nagyobbakig mindenki megtalálta a maga feladatát (Fotó: Békés Megyei Harcművész Szövetség)

Az edzőtábor összesen 37 versenyzőjéből 20-an érdekeltek valamelyik korosztály válogatottjában, akik a formagyakorlat mellett a light-contact és a kick-light szabályrendszer szerinti edzéseken vettek részt naponta akár öt alkalommal is. A válogatott versenyzők formagyakorlati edzéseiken pusztakezes és fegyveres kategóriákban is készültek.

Az edzéseket Puravecz Péter, Litauszki László és Pintérné Gazdag Anett vezényelték, emellett vendégedzők is érkeztek. Tamás József taekwon-do kéztechnikákat és akrobatikus rúgásokat, Shihan Gregor László pedig tradicionális kéztechnikákat oktatott. Az akrobatikus látványtechnikák sem maradtak el, ebben az ország talán leghíresebb akrobatika csapata a Flip Unit Team segített a fiatal küzdősportolóknak.

Sokan korosztályos Európa-bajnokságra készülnek a mezőnyből (Fotó: Békés Megyei Harcművész Szövetség)

– Nem volt könnyű a munkát összehangolni, hiszen vannak, akik pusztakezes, mások fegyveres kategóriában indulnak Ezért az első, többórás edzésen mindenkit elemeztünk, kiértékeltük a teljesítményt, az esetleges javítandó hibákat. Erre építettük az akrobatikát, az előadások színvonalát és a zenével történő összhangot. Újat már nem nagyon érdemes tanulni, inkább az eddigiek csiszolása a cél – értékelte az edzőtábort a klub honlapján Puravecz Péter, a Contact vezetőedzője.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.